Retragere de la națională imediat după eliminarea de la EURO 2024! Cel mai bun marcator al echipei și-a luat adio

Olivier Giroud (37 de ani) este cel mai bun marcator din istoria Franței. În partida Spania – Franța din semifinalele EURO 2024, jucătorul „Les Bleus” a avut parte de ultima apariție la națională, iar anunțul a fost făcut chiar de el.

Didier Deschamps, mesaj pentru Olivier Giroud

Olivier Giroud a fost introdus pe teren de selecționerul Didier Deschamps, în minutul 79, în locul lui Ousmane Dembele. Atacantul care urmează să se alăture lui Los Angeles FC nu a mai putut face nimic pentru a schimba soarta partidei. Astfel, acesta a fost oficial ultimul său joc în tricoul naționalei Franței.

Încă dinaintea startului Campionatului European din Germania, Olivier Giroud a anunțat că își va încheia cariera de la națională. În plus, selecționerul Didier Deschamps a recunoscut că Giroud se va retrage cu o dezamăgire de la EURO 2024.

„Giroud este dezamăgit, la fel ca toți ceilalți jucători. Olivier a fost cu noi de la începutul mandatului meu, era ultimul rămas. A fost la meciul cu Uruguay, de la Le Havre, din 2012. 

A avut și el perioade dificile, când nu era foarte eficient, însă acest lucru nu ne-a împiedicat să devenim campioni mondiali. În timp a devenit cel mai bun marcator al nostru. Giroud este un exemplu de longevitate, seriozitate și profesionalism.

A jucat puțin la acest Campionat European și ar fi fost bine dacă și-ar fi încheiat cariera la echipa națională cu o finală, duminică. Vreau să îl felicit și să îi mulțumesc pentru tot ce a făcut!” a declarat selecționerul „Les Bleus”, conform foot-national.com.

Antoine Griezmann nu s-a mai ferit și l-a „atacat” pe Didier Deschamps

Eliminarea de la EURO 2024 nu a fost tocmai bine digerată de Antoine Griezmann. Starul francez a acuzat desele schimbări tactice operate de Didier Deschamps, pe parcursul competiției, modificări despre care a lăsat să se înțeleagă ca i-a bulversat pe fotbaliștii ”Les Bleus”.

Vestiarul este enervat și este trist. Este o lovitură în ceafă primită de noi. Spaniolii au fost mai buni. Personal, am început mai prost competiția, dar a fost din ce în ce mai bine pe parcurs.

Şi am fost şi pe banca de rezerve (n.r. la meciurile cu Olanda și Spania).

Eu am încercat să dau totul pentru echipa națională. Au fost multe schimbări tactice, schimbări de poziţie de la un meci la altul, deci a trebuit tot timpul să ne adaptăm.

Că înţeleg sau nu acest nou statut de rezervă, este ceva personal. Dar aceasta este viaţa fotbalistului. Sunt alţii, de exemplu, care nu au jucat niciun minut.” a declarat Griezmann, după finalul partidei.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare