Rapid, transformat de Dan Șucu într-un club britanic! Mutare importantă în staff-ul tehnic al alb-vișiniilor

Rapid a anunțat numele noului preparator fizic din Giulești, la o zi depărtare de dezvăluirea cu privire la cel care a preluat poziția de antrenor secund.

La data de 20 mai, Dan Șucu, acționarul majoritar al alb-vișiniilor, l-a numit pe nord-irlandezul Neil Lennon (52 de ani) pe postul de tehnician principal, având planuri mărețe pentru viitorul Rapidului. Înțelegerea antrenorului este valabilă pentru următorii doi ani.

Rapid l-a adus pe Andrew Mark Liddell pe postul de preparator fizic

În urmă cu puțin timp, clubul giuleștean a dezvăluit cea mai nouă mutare realizată de conducere. Andrew Mark Liddell (50 de ani) este al treilea component din Marea Britanie al staff-ului tehnic, după cei doi antrenori, Neil Lennon și Iain Brunskill.

„Andy” Liddell se poate lăuda cu faptul că a evoluat în Premier League, pentru cei de la Barnsley. De asemenea, a jucat și în eșaloanele inferioare ale fotbalului englez, pentru echipe precum Wigan Athletic, Sheffield United și Oldham Athletic.

Ulterior încheierii carierei de jucător, acesta s-a dedicat meseriei de preparator fizic, ocupându-se de Ipswich Town timp de șapte ani, între 2011 și 2018. Rezultatele sale l-au propulsat la naționala de seniori a Irlandei, alături de care a petrecut un an și nouă luni.

Anunțul a fost făcut de cei de la Rapid prin intermediul site-ului oficial al clubului.

„În vârstă de 50 de ani, Andy este născut la Leeds și a jucat ca atacant chiar și în Premier League, la Barnsley, dar și în ligile inferioare, la Wigan Athletic, Sheffield United, Oldham Athletic și Rotherham. De asemenea, a bifat 12 selecții la naționala de tineret a Scoției, pentru care a marcat două goluri.

După încheierea carierei de fotbalist, în 2010, de la Rotherham, Liddell s-a dedicat meseriei de preparator fizic, începând cu formația de la care s-a retras din activitatea de jucător.

În sezonul trecut, a pregătit formația campioană a Israelului, Maccabi Tel Aviv, de unde a plecat odată cu începerea războiului”, au transmis rapidiștii.

Cornel Dinu, ironic la adresa lui Neil Lennon

„Procurorul”, legenda lui Dinamo, s-a pronunțat cu privire la numirea lui Neil Lennon în funcția de antrenor principal al Rapidului. În stilul caracteristic, marele Cornel Dinu le-a oferit un sfat amuzant giuleștenilor, dată fiind reputația nord-irlandezului de pe banca tehnică.

Înainte de asta, fostul antrenor al „câinilor” a rememorat un episod colosal, petrecut în 1984. Atunci, Dinamo dădea piept cu Liverpool în semifinalele CCE. Cornel Dinu și-a amintit de obiceiul lui Joe Fagan, fost mare tehnician și jucător englez, decedat în anul 2001.

„Am să spun ceva. Vechiul stadion de la Liverpool, înainte să fie renovat, ieșirea era într-un fel spre peluză. Era printr-un tunel. În tunelul respectiv erau vestiarul gazdelor, vestiarul oaspeților și în fund era magazia de echipament.

Noi când am jucat meciul nostru cu Liverpool în 1984 era un moment de schimbare de antrenor. Și era antrenor Joe Fagan. Joe Fagan, care era un fel de om al casei la Liverpool de vreo 50 de ani de zile. Avea vreo 60 și ceva de ani. Ședința tehnică a fost făcută între jucători, care au ieșit pe teren cu 90 de minute înainte de începerea partidei. Iar Joe Fagan, ca și Ferguson, nu ieșea pe teren până nu lua un mic păhărel de licoare scoțiană. Joe Fagan cred că lua mai mult.

Îmi e să nu-i dea fumul în whiskey (n.r. – lui Neil Lennon) și să creadă că whiskey-ul încă nu e gata și e la fumătoare”, a declarat Cornel Dinu, potrivit fanatik.ro.

  • Liverpool a trecut de Dinamo în penultimul act al acelei ediții de CCE. „Cormoranii” au învins formația alb-roșie de două ori, 1-0 în tur, pe teren propriu, și 2-1 în manșa secundă, la București. Englezii au cucerit trofeul, după ce au dispus de AS Roma în marea finală.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare