OFICIAL | O nouă lovitură a lui Dan Șucu! A lucrat pentru Liverpool și va fi secundul lui Neil Lennon la Rapid

Rapid a anunțat că Iain Brunskill (47 de ani) va fi secundul lui Neil Lennon (52 de ani). Englezul a lucrat de-a lungul carierei și pentru FC Liverpool.

Dan Șucu continuă schimbul de linii de la Rapid. După numirea lui Neil Lennon, giuleștenii și-au asigurat și prima semnătură. Robert Bădescu și-a prelungit contractul cu echipa. Tot luni, 27 mai, Rapid a anunțat și cine va fi mâna dreaptă a lui Neil Lennon în Giulești.

Iain Brunskill, secundul lui Neil Lennon la Rapid

În încercarea de a reimpune ordine la Rapid, Dan Șucu i-a dat mână liberă lui Neil Lennon. Omul de afaceri face tot posibilul pentru a-i asigura nord-irlandezului și tot confortul de care are nevoie.

Una dintre cerințe este asigurarea unui staff pe placul britanicului. Iain Brunskill va fi secund în Giulești. Tehnicianul se poate lăuda că a antrenat între 1996 – 2008 la juniorii lui Liverpool (antrenor principal la U18).

”Iain Brunskill va face parte din stafful lui Neil Lennon, urmând să fie antrenorul secund al Rapidului. În vârstă de 47 de ani, antrenorul englez deține Licența UEFA Pro și are o vastă experiență ca manager, începându-și cariera la Liverpool FC, unde a condus formația U18 timp de 10 ani, între 1998 și 2008, când a preluat echipa secundă a lui Blackburn Rovers (2008 – 2010).

După doi ani, Brunskill a devenit „secundul” formației de seniori a lui Blackburn, în Premier League și Championship, iar în 2013 a fost antrenor principal, pentru un sezon, la Floriana FC, în Malta.

Între iunie 2013 și noiembrie 2014, a făcut parte din cadrul Federației Engleze, unde a activat printre altele ca antrenor al naționalei U18. Au urmat doi ani în fruntea academiei lui Bolton Wanderers (2014-2016), după care a preluat naționalele U20 și U23 ale Iordanului (2016-2018). A fost consultant în China, timp de șase luni, la Shanghai SIPG, iar apoi a condus timp de un an academia lui Molde, în Norvegia (2019-2020).

Din 2020, a fost antrenorul echipelor U18 și U20 ale Chinei, pe care le-a pregătit pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024. Brunskill a revenit în Anglia, unde a făcut parte din stafful echipelor Blackpool și Queens Park Rangers. În iunie 2023, a revenit la Blackpool, unde a fost „secundul” lui Neil Critchley”, se arată în comunicatul emis de Rapid.

CV Iain Brunskill

AFC Professional Diploma
MSC Sport & Exercise Psychology
Pre Master Diploma in Leadership Development in Sport
Pre Master Diploma in Business Research Methods

Ca jucător, Brunskill a fost junior al lui Liverpool FC (1993-1996) și a mai evoluat pentru Bury, Leek, Hednesford și Runcorn”,

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare