Radu Drăgușin și Nicolae Stanciu, la un pas de transferuri în Bundesliga: „M-au sunat, au cerut referințe”!

Radu Drăgușin și Nicolae Stanciu, doi dintre fotbaliștii de bază ai echipei naționale a României, au fost foarte aproape de a ajunge în prima ligă germană, potrivit spuselor unui oficial FRF. Totul s-a petrecut în anul 2023, înainte ca Drăgușin să meargă la Genoa, club de la care a plecat la Tottenham. La acea vreme, Nicușor Stanciu era legitimat în China.

Fundașul grupării londoneze a fost dorit de Wolfsburg, în timp ce VFB Stuttgart pusese ochii pe Stanciu. Recent, s-a vorbit despre un interes al șvabilor pentru Florinel Coman, vedeta celor de la FCSB, care a decis să plece în Qatar, la Al-Duhail.

Radu Drăgușin și Nicolae Stanciu au ratat ocazia de a evolua în Bundesliga

Vlad Munteanu, managerul operațional din cadrul Federației Române de Fotbal, a dezvăluit că cei doi fotbaliști români puteau ajunge în Bundesliga. Oficialul FRF a jucat, pe parcursul carierei, la Wolfsburg, club care l-a dorit pe Radu Drăgușin în 2023, potrivit spuselor lui Vlad Munteanu. Cele două părți nu s-au înțeles privind aspectul financiar.

„Vă spun în premieră: înainte de a merge de la Juventus la Genoa (n.r. – în 2023), Drăgușin a avut ofertă din Bundesliga, de la Wolfsburg. Cluburile bătuseră palma, Wolfsburg trebuia să se mai înțeleagă cu Drăgușin și agentul său, care atunci era partenerul lui Florin Manea, un uruguayan. El a participat la discuții. Oamenii de la Wolfsburg m-au sunat, au cerut referințe. Am spus că Radu este primul fotbalist pe care îl pot recomanda să joace în Bundesliga. Până atunci, nu am putut să recomand pe nimeni. Le-am spus: «100%, luați-l!».

S-au întâlnit, dar nu s-au înțeles în zona financiară. I-am spus lui Drăgușin, inclusiv acum, când a avut ofertă de la Bayern Munchen: «Mi-aș dori, pentru experiența ta umană, fotbalistică, să te duci în Germania și să vezi ce înseamnă Bundesliga»”, a spus managerul operațional al FRF, potrivit gsp.ro.

CITEȘTE ȘI: Variantă de senzație pentru Rapid! Dan Șucu, învățat cum să-l ademenească pe Mircea Lucescu: „Îl văd revenind în România”.

„Pe Stanciu nu l-au lăsat chinezii să plece”

Vlad Munteanu a continuat, dezvăluind și în ce situație s-a aflat Nicușor Stanciu în același an. Potrivit spuselor fostului fotbalist de la Dinamo, VFB Stuttgart pusese ochii pe „tricolor”, iar Christian Gentner, legendă a clubului șvab, i-a pus întrebări acestuia în legătură cu Stanciu. Din păcate pentru român, care evolua în China în acele momente, conducătorii echipei sale nu au fost de acord cu mutarea. Acesta ar fi fost motivul rupturii dintre Wuhan Three Towns și fotbalist.

„Nicușor Stanciu a fost dorit de Stuttgart, pe vremea când juca în China. Christian Gentner, care e mâna dreaptă a directorului sportiv de la Stuttgart, m-a întrebat: «Ce părere ai despre Stanciu?». I-am zis: «Va livra, nu am dubii! Poate juca la Stuttgart». Asta se întâmpla iarna trecută.

Nu l-au lăsat chinezii să plece. Acesta a și fost motivul pentru care Stanciu a plecat din China, pentru că nu i-au oferit șansa să joace în Bundesliga. Stanciu le-a transmis: «Renunț și la bani să plec, să joc în Bundesliga». Mentalitate! Nu e un jucător chiar tânăr. OK, și-a aranjat deja situația financiară, dar poți face bani și în Belgia, de exemplu”, a adăugat Vlad Munteanu, potrivit sursei menționate anterior.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare