Radu Banciu, scandal cu machedonii! Jurnalistul a fost amenințat cu bătaia, după jignirile aduse Simonei Halep și lui Gică Hagi

Radu Banciu s-a aflat în mijlocul unui scandal, după ce a fost amenințat cu bătaia de către machedoni. Jurnalistul le-a adus jigniri lui Gică Hagi și Simonei Halep, iar în cadrul emisiunii sale, „Lumea lui Banciu”, a mers și mai departe, atacând toți machedonii. În urma acestor întâmplări, a fost lansată o petiție în mediul online.

Radu Banciu, scandal după ce i-a jignit pe machedoni

Un protest a fost lansat prin intermediul unei petiții, numită „«Machidonii» nu sunt popor din comuna primitivă”, pe site-ul petitieonline.com. Ironia se poate observa din numele petiției. Inițiativa a avut rolul de a cere sancționarea postului de televiziune B1 TV, drept consecință pentru cuvintele lui Radu Banciu, adresate lui Gică Hagi, Simonei Halep și celorlalți machedoni.

  • Una dintre cele mai dure afirmații lansate de către jurnalist la adresa machedonilor a fost „La ei, după cum știți, ÎN REGNUL LOR, femeia nu este departe de a fi tratată ca un animal”.

Radu Banciu a reușit să îl mânieze pe Costel Carabaș, fost fotbalist la Universitatea Craiova și Fulgerul Bragadiru. Acesta este fratele lui Stelian Carabaș, un alt jucător care a trecut pe la cluburi importante din Divizia A (actuala Superliga). Prin intermediul unei postări de pe contul său personal de Facebook, Costel Carabaș i-a adresat jigniri extrem de grave realizatorului emisiunii TV. A considerat că jurnalistul are anumite frustrări, amenințându-l cu bătaia. Mesajul transmis de fostul fotbalist a fost: „Ai grijă jegule pe unde calci, ajung curând în București. Dacă dau eu ochii cu jegul ăsta comunal, o să-i arăt eu ce sunt aromânii…un idiot și un cretin și un frustrat !!!”

„«Machidonii» nu sunt un popor din comuna primitivă”

„În data de 17 mai 2017, în cadrul Emisiunii ”Lumea lui Banciu” difuzată la postul de televiziune B1 TV, de la ora 23.00,  jurnalistul Radu Banciu a făcut afirmații denigratoare la adresa unor personalități ale sportului internațional , respectiv Simona Halep și Gheorghe Hagi și, extrem de grav, la adresa comunității lingvistice din care aceștia fac parte  afirmând că,  la ”machidoni”:  ”la ei, după cum știți, ÎN REGNUL LOR, femeia nu este departe de a fi tratată ca un animal (…) Nu au încotro, pentru că, așa este, sunt primitivi, și atunci ei trebuie să se căsătorească între ei, le rup ăștia picioarele, mafioții lor, albanezii lor, dacă cumva te duci și obții un mariaj în altă parte, vezi Doamne, nu are voie unul să o trateze cu blândețe; dacă ia de bărbat UN ROMÂN sau bulgar sau vietnamez, ăla poate că o tratează firesc, normal, ca pe un ou, nu o tratează ca pe o vacă… Și atunci sigur că lucrurile se complică, vin ăia peste tine, știm cum sunt tradițiile la POPOARELE  astea din comuna primitivă.”

„Dincolo de confuziile identitare de tot felul, dincolo de discuția asupra originii aromânilor, (armânilor/”machidonilor”/  makedon-armânilor, vlahilor etc.) pe care îi confundă  la un moment dat cu albanezi (lezând astfel și această etnie) jurnalistul Radu Banciu face afirmații inacceptabile privind statutul femeilor ”machidoance” adică a celor ce consideră că fac parte din această comunitate etno-lingvistică și a căror imagine publică a fost afectată în acest moment, la scară internațională.

Solicităm așadar sancționarea  postului B1 TV  deoarece știm că România este o țară membră a Uniunii Europene, iar discriminarea este interzisă în programele audiovizuale , pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex, orientare sexuală sau etnie”


Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare