Primul turneu la care poate evolua Simona Halep, după victoria de la TAS

Simona Halep (32 de ani) a avut câștig de cauză la TAS, în procesul de dopaj în care a fost implicată. Suspendarea inițială de patru ani a sportivei din România a fost redusă la nouă luni, care au fost ispășite în luna iulie a anului trecut. Simona Halep a irosit 10 luni de joc, însă își poate face revenirea foarte repede.

Aceasta a ieșit din clasamentul WTA, din cauza faptului că nu a mai jucat, astfel că poate cere un wild card pentru a-și face apariția din nou pe terenul de tenis, într-un turneu WTA 1000, programat să înceapă pe data de 19 martie.

La ce turneu poate juca Simona Halep după succesul de la TAS

Simona Halep poate participa la Miami Open, turneul WTA 1000 care va începe peste două săptămâni, după ce suspendarea sa a fost redusă. De asemenea, jucătoarea de tenis din România se poate întoarce la Roland Garros, turneul ei de Grand Slam favorit, care se desfășoară în perioada 26 mai – 9 iunie. Până la startul evenimentului din Franța, Simona Halep își poate recăpăta ritmul în alte turnee.

Sportiva nu a renunțat la antrenamente pe perioada suspendării, în speranța că își va face apariția pe terenul de tenis înainte de termen. Aceasta nu a mai jucat din octombrie 2022, motiv pentru care poate evolua încă de acum, în urma reducerii suspendării sale.

  • Simona Halep a disputat ultimul meci oficial pe data de 29 august 2022, când a pierdut la US Open, în turul 1.

Cum a reacționat sportiva la reducerea suspendării

Simona Halep a oferit o reacție cu privire la victoria obținută la TAS, în urma căreia suspendarea sa a fost redusă, de la patru ani la nouă luni. Aceasta a declarat că își dorește cu nerăbdare să intre din nou pe terenul de tenis, povestind și despre modul în care a abordat toată această perioadă de timp, pe parcursul căreia s-a aflat în scandalul de dopaj.

„De-a lungul acestui proces lung și dificil, mi-am menținut convingerea că adevărul va ieși în cele din urmă la iveală și că se va ajunge la o decizie corectă, deoarece sunt și am fost întotdeauna o sportivă curată. În cele din urmă, adevărul a prevalat, chiar dacă a durat mult mai mult decât mi-aș fi dorit. Abia aștept să mă întorc în circuit”, a declarat Simona Halep, potrivit celor de la Euronews

  • Pe 13 iulie 2019, Simona Halep a triumfat în turneul de Grand Slam de la Wimbledon, după un duel cu Serena Williams, celebra jucătoare de tenis din Statele Unite, care este sora lui Venus Williams.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare