Presiune pe Edi Iordănescu înainte de EURO 2024! Obiectivul trasat de FRF pentru amicalele cu Irlanda de Nord și Columbia

Se poate spune că Edi Iordănescu a început deja să resimtă o presiune destul de mare în perspectiva participării echipei naționale a României la EURO 2024.

Asta pentru că Federația Română de Fotbal are așteptări foarte mari de la meciurile amicale cu Irlanda de Nord, de vineri seară, pe Arena Națională, și Columbia, de la Madrid, pe stadionul lui Atletico, de săptămâna viitoare.

Oficialul FRF a transmis că își dorește ca naționala pregătită de Edi Iordănescu să obțină două victorii în meciurile amicale cu Irlanda de Nord și Columbia

Mihai Stoichiță, directorul tehnic din cadrul FRF, a vorbit despre această dublă și a dezvăluit că și-ar dori ca „tricolorii” să obțină chiar două victorii din aceste ultime două teste de dinainte de turneul final din Germania, programat să se dispute în această vară.

„Normal că ne gândim la două victorii. E normal să ne dorim asta. Mă uitam și la interviul lui Lucescu. Obiectivul trebuie să fie victoriile în aceste amicale. Acum să încep să spun că nu ne interesează rezultatul aș începe să bat câmpii.

Rezultatul este cel mai important lucru în fotbal până la urmă la nivelul echipei naționale mari. Cred că Edi își dorește să le dea moral acestor jucători să confirme și în meciurile amicale de acum și în cele din vară, dar și în cele de la Campionatul European.

Acesta este obiectivul. Să joci bine și să câștigi. Sunt două meciuri interesante. Ultimele două meciuri cu Irlanda de Nord au fost egaluri. Ar fi ceva să câștigăm meciul ăsta”, a spus Mihai Stoichiță, potrivit fanatik.ro.

Sunt șanse mari ca „tricolorii” să aibă parte de un sprijin masiv la Madrid

De asemenea, cu aceeași ocazie, fostul antrenor a transmis că deține informații conform cărora ar urma ca jucătorii pregătiți de Edi Iordănescu să se simtă ca acasă pe „Civitas Metropolitano”, la meciul cu Columbia, din motive destul de evidente.

„Meciul cu Columbia o să fie interesant. Ei o să încerce să încerce să răzbune rezultatele făcute de națională cu Adrian (n.r. Adrian Ilie) atunci. Ei au fost bătuți clar de România la 2 Campionate Mondiale, în 1994 și 1998.

Se joacă în atmosferă spaniolă, dar și românească. Metropolitano este așezat într-o mare comunitate de români. În acel cartier unde este stadionul. Va fi ca un meci oficial. Eu cred că vor fi cam 20.000 de români la meci”, a mai spus Mihai Stoichiță, conform sursei citate anterior.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare