„Pisica” din jobenul magicianului Dan Șucu de la Rapid. Varianta neașteptată a patronului pentru banca tehnică a giuleștenilor

Rapidiştii s-au despărţit de Cristiano Bergodi, dar nu s-au grăbit să angajeze un antrenor din exterior. Marius Şumudică a fost pus în „stand-by”, la fel şi Marius Măldărăşanu.

Dan Şucu a decis să mizeze pe cuplul Bogdan Lobonţ – Adi Iencsi, care au fost „secunzii” italianului dat afară. „Pisica” a avut rolul de antrenor cu portarii.

De ce l-a numit Şucu pe Lobonţ

Practic, cel puţin până la finalul sezonului, Bogdan Lobonţ va fi tehnicianul principal al giuleştenilor. Dan Șucu a precizat că, dacă fostul portar al naţionalei, va reuși să ducă echipa în cupele europene, va continua și din vară.

”Promisiunea noastră fermă pentru Lobonț și staff-ul lui este că ei vor continua dacă îndeplinesc obiectivul, prezența în Europa. Lobonț are Coverciano, a mai antrenat, are cunoștințe vaste de fotbal și cunoaște foarte bine clubul, este unul dintre cei mai apreciați români din fotbal în Italia, are relații extraordinare”, a spus Şucu pentru Digisport.

”Bogdan a mai fost antrenor principal. Responsabilitatea va fi la Bogdan. Asta nu înseamnă că am abdicat. Vrem să începem cu un episod de la zero. Nu ar fi corect să punem pe cineva acum, să îl expunem”, a transmis şi Victor Angelescu, acţionar minoritar al Rapidului.

Ce a făcut Lobonţ în cariera de antrenor

Bogdan Lobonţ, 46 de ani, a semnat, vara trecută, un contract cu Rapid pentru postul de antrenor cu portarii. El şi-a început cariera de antrenor la U Cluj în decembrie 2018, unde a stat pe bancă în 19 partide, înregistrând 13 victorii, 2 egaluri şi 4 eşecuri. „Şepcile roşii” au terminat, atunci, pe locul 3 în clasamentul ligii secunde.

Ulterior, a fost „secundul” lui Cosmin Contra la naţionala României. A urmat experienţa de antrenor principal pe banca naţionalei U-20, unde, în 8 meciuri, a bifat 3 victorii şi 5 înfrngeri.

Revenind în prezent, Lobonţ pare că are o misiune dificilă în Giuleşti. Rapid este singura echipă din acest play-off care, în cele patru etape disputate până acum, nu a obținut nici măcar un punct. Echipa este pe locul cinci, cu 28 de puncte.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare