Anunț colosal făcut de Pep Guardiola! Unde vrea să antreneze managerul lui Manchester City

Un anunț colosal a fost făcut de Pep Guardiola (53 de ani), antrenorul de la Manchester City, în legătură cu dorințele sale de pe viitor. Spaniolul mai are contract cu campioana Angliei până în vara anului 2025. A câștigat 16 trofee din postura de manager al „Cetățenilor”, printre care și Liga Campionilor, obținută sezonul trecut, după ce Manchester City s-a impus în fața lui Inter Milano, cu 1-0, la Istanbul. Golul finalei a fost marcat de Rodri.

Trupa de superstaruri a lui Pep Guardiola va da piept cu Bournemouth, în runda cu numărul 26 din Premier League, sâmbătă, pe 24 februarie. La conferința de presă premergătoare acestui meci, spaniolul a primit o întrebare, legată de viitorul său în antrenorat.

Anunț colosal făcut de Pep Guardiola

Întrebat de reporteri înaintea partidei cu Bournemouth, Pep Guardiola a oferit un răspuns, cu privire la viitorul său și la opțiunile pe care le are, după expirarea contractului cu Manchester City. Tehnicianul iberic a afirmat că și-ar dori să ajungă pe banca unei echipe naționale, pentru a putea antrena la o Cupă Mondială sau la un Campionat European.

„Mi-ar plăcea să pregătesc o echipă națională pentru o Cupă Mondială sau un Campionat European. Mi-ar plăcea acest lucru”, a afirmat Pep Guardiola, conform ESPN

Apoi, omul care îi pregătește pe Haaland și De Bruyne, a fost întrebat de echipa națională pe care ar dori să o antreneze pe viitor. Spaniolul a mai vorbit, printre altele, despre gândurile pe care le avea la început de carieră și despre faptul că a reușit să cucerească Liga Campionilor, deși la început de drum nu credea că este posibil.

„Nu știu cine m-ar vrea!”

În încheiere, Pep Guardiola a dat de înțeles că nu știe cine l-ar putea dori în momentul de față, însă rămâne cu speranța că, pe viitor, va trăi experiența unei Cupe Mondiale de pe banca unei echipe naționale, lucru care ar putea fi posibil, după expirarea înțelegerii cu șeicii lui Manchester City, în cazul în care nu se va ajunge la un nou acord.

„Nu știu cine m-ar vrea! Ca să lucrezi pentru o echipă națională trebuie să te dorească cineva, la fel ca la un club…

Când am început să antrenez, nu m-am gândit niciodată că voi ajunge să câștig un titlu sau chiar Liga Campionilor. Mi-ar plăcea să trăiesc experiența de a merge la o Cupă Mondială, la un Euro sau la Copa America, orice ar fi.

Nu știu când va fi asta, dacă va fi peste 5, 10, 15 ani, dar mi-ar plăcea să trăiesc experiența de a fi selecționer la o Cupă Mondială”, a mai adăugat Guardiola, potrivit sursei menționate anterior

În Premier League, Manchester City este pe poziția a doua, cu 56 de puncte, la patru distanță de Liverpool, echipa lui Klopp fiind prima în clasament. Mikel Arteta și gașca de tineri de la Arsenal vin tare din spate, pe locul trei, cu 55 de puncte. În turul optimilor de finală din Liga Campionilor, elevii lui Guardiola au bătut la Copenhaga, scor 3-1, iar returul de pe Etihad se anunță unul liniștit pentru City, pe data de 6 martie.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare