Patronul din Liga 1 începe negocierile cu Laszlo Boloni: ”O să fac tot posibilul să îl conving!”

Laszlo Dioszegi anunță că va începe discuțiile cu Laszlo Boloni (71 de ani) pentru a-l convinge să se alăture proiectului de la Sepsi. Tehnicianul tocmai a retrogradat cu Metz în Ligue 2 și cel mai probabil va fi demis de francezi.

Metz a retrogradat în Ligue 1, după doar un sezon, la capătul unui baraj disputat cu St. Etienne (1-2 în tur, 2-2 în retur). Francezii vorbesc despre demiterea iminentă a lui Boloni de la conducerea lui Metz, deși românul mai are un an de contract.

Dioszegi începe negocierile cu Boloni

De situația reputatului tehnician ar putea profita Laszlo Dioszegi. Omul de afaceri de la cârma lui Sepsi a recunoscut, într-o reacție pentru Sport pe Surse, că este un mare admirator al antrenorului.

Nu doar Dioszegi l-ar vrea pe Boloni înapoi în România. Și Valeriu Iftime visează la o colaborare cu fostul selecționer. ”(Valeriu Iftime – n.r.) Este un mare domn. Din păcate are un an dificil, greu.

Transmit salutări și în Nordul Moldovei, la domnul Iftime, și în secuime, prietenului meu, domnul Dioszegi. Eu știu că amândoi mă așteaptă. Și domnul Iftime, și domnul Diosegi. Și eu îi aștept pe ei”, a spus Laszlo Boloni pentru Sport pe Surse.

Cum Metz a retrogradat, finațatorul lui Sepsi revine cu un mesaj public despre eventuala revenire a lui Boloni în România.

”O să reluăm discuțiile cu Boloni”

”Eu o să fac tot posibilul, ce depinde de mine, ca să-l conving. Avem nevoie de specialişti care să ne ajute. Ca să ţinem pasul cu echipele mai mici din străinătate ne trebuie cineva ca el să se dedice sută la sută şi să vină cu idei noi.

Am vorbit anul trecut în vară, dar a fost o discuţie ca între prieteni. El nu este genul care să discute când este sub contract cu o altă echipă. În ultimul an nu am mai vorbit despre asta, dar acum, după ce s-a întâmplat, o să-l sun. Îl mai las câteva zile şi apoi o să discutăm, să reluăm discuţiile şi să vedem ce planuri are şi dacă nu ar vrea să vină la noi.

Ca antrenor niciodată nu s-a pus problema. Poate pe o altă funcţie. N-am vorbit cu el, ştiam că are un meci important şi îmi pare rău că a pierdut. Dar să joci în 10 oameni 85 de minute şi să câştigi meciul şi să îl duci în prelungiri e un lucru extraordinar de mare.

Sigur o să discutăm cu el foarte curând. Ca manager ar fi binevenit. Are 30 de ani în fotbalul european şi ne-ar putea ajuta cu foarte multe lucruri. Şi pentru marketing ar fi foarte bine ca el să vină. Iar el ar veni acasă, are o vârsta şi ar fi bine şi pentru el să se întoarcă acasă”, a spus Laszlo Dioszegi, pentru ProSport.

„Am vorbit cu soția mea. I-am spus să-mi cumpere o sticlă de whiskey. O să beau un pahar cu câteva cuburi de gheață. Știu ce vreți să auziți de la mine (n.r. în legătură cu viitorul său), dar nu voi spune nimic. Evident că voi avea discuții cu cei din conducerea clubului. Avem lucruri de pus la punct, decizii de luat”,
Ladislau Boloni, citat de L’Equipe.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare