Părerea proastă pe care o are presa din Scoţia despre Neil Lennon după ce antrenorul nord-irlandez a semnat cu Rapid. Nu a scăpat nici Dan Şucu!

Neil Lennon (52 de ani) a semnat un contract valabil până în 2026 cu Rapid și urmează să înceapă treaba după vacanța de vară. Nord-irlandezul a spus și că Daniel Sandu, noul director sportiv al giuleştenilor, a jucat un rol important în ceea ce privește venirea sa în România.

Fostul tehnician de la Celtic era liber de contract din octombrie 2022, când s-a despărțit de Omonia Nicosia.

Presa din Scoția, dezamăgită că Lennon a ajuns la Rapid

Cum văd străinii numirea lui Neil Lennon în Giuleşti? Ca pe o mutare neaşteptată. Modul în care „The Scottish Sun” a relatat despre instalarea nord-irlandezului pe banca rapidiştilor descrie nivelul la care se află fotbalul românesc.

„Numirea lui Neil Lennon la Rapid București poate fi considerată una neașteaptă, însă este una care are sens pentru noul său șef, Dan Șucu. Nu se întâmplă prea des ca antrenorii să plece din Scoția și să meargă în România, însă Lennon își lărgise deja orizonturile când a mers în Cipru, la Omonia Nicosia.

A câștigat trofee peste tot pe unde a fost, mai puțin la Bolton, iar acum a fost întâmpinat în România de noul său șef. După ce a confirmat numirea lui Lennon, Șucu a lansat un atac bizar la adresa modului în care se pregătesc jucătorii clubului, acuzându-i că petrec în discoteci până la 3 dimineața și că merg la schi în loc să se concentreze la fotbal.

În opinia lui Șucu, Lennon este omul care poate rezolva curând această problemă”, a scris The Scottish Sun, preluat de sport.ro.

Dan Șucu vrea ca noul antrenor să impună disciplina

Acționarul principal din Giulești a vorbit despre numirea lui Neil Lennon și ce așteptări are de la noua eră în care a intrat clubul.

”Mă mulțumește faptul că domnul Neill Lennon, o legendă în Marea Britanie, atât ca jucător, cât și ca antrenor, se alătură proiectului nostru. Luând în considerare cariera sa, este cel mai titrat specialist străin venit să antreneze în România.

Dânsul vine dintr-o cultură fotbalistică, cea anglo-saxonă, bazată pe seriozitate, pe muncă, pe reușită. Cultură în care deciziile, odată luate, nu mai sunt comentate sau negociate, ci pur și simplu sunt implementate.

Un antrenor cu rezultate excepționale, experimentat, dar încă tânăr, energic, foarte autoritar, un lider adevărat. Și, în plus față de toate, un antrenor care poate lua decizii echilibrate, fără să vină în spate cu un bagaj de antipatii sau de preferințe subiective în ceea ce privește lotul.

Sunt convins că nu vom mai avea jucători care să-și manifeste rapidismul la 3 noaptea din discotecă sau de pe pârtiile de schi, sau care să se prezinte la echipă cu kilograme în plus față de greutatea optimă. Sunt, de asemenea, convins că, în sezonul viitor, pregătirea fizică, implicarea și determinarea în teren a echipei noastre vor fi la un nivel net crescut față de stagiunea abia încheiată”, a spus Dan Șucu, conform fcrapid.ro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare