Gigi Becali, modelul lui Dan Șucu! Acționarul schimbă foaia la Rapid după rețeta patronului FCSB. Numirea lui Neil Lennon l-a dat de gol

Dan Șucu a vorbit despre autoritate și decizii de necomentat în momentul anunțării noului antrenor al Rapidului, Neil Lennon. Gigi Becali a dezvăluit că a purtat o discuție cu omologul său, în care șeful din Giulești i-ar fi dezvăluit că apreciază modul în care își conduce clubul.

Rapid a încheiat sezonul cu o victorie de moral, 2-0 cu FCSB. Totuși, clubul va intra într-o reorganizare din temelii, după un playoff în care giuleștenii au țintit titlul, dar pe care l-au terminat dezastruos. Primul pas a fost deja făcut: Neil Lennon este noul antrenor al Rapidului! Dan Șucu anunță că vor urma și alte schimbări.

Dan Șucu ar vrea un Rapid ca FCSB-ul lui Gigi Becali

Acționarul principal din Giulești a vorbit despre numirea lui Neil Lennon și ce așteptări are de la noua eră în care a intrat clubul.

Omul de afaceri a făcut trimitere la decizii luate fără a fi negociate, despre autoritate și leadership.

”Mă mulțumește faptul că domnul Neill Lennon, o legendă în Marea Britanie, atât ca jucător, cât și ca antrenor, se alătură proiectului nostru. Luând în considerare cariera sa, este cel mai titrat specialist străin venit să antreneze în România.

Dânsul vine dintr-o cultură fotbalistică, cea anglo-saxonă, bazată pe seriozitate, pe muncă, pe reușită. Cultură în care deciziile, odată luate, nu mai sunt comentate sau negociate, ci pur și simplu sunt implementate.

Un antrenor cu rezultate excepționale, experimentat, dar încă tânăr, energic, foarte autoritar, un lider adevărat. Și, în plus față de toate, un antrenor care poate lua decizii echilibrate, fără să vină în spate cu un bagaj de antipatii sau de preferințe subiective în ceea ce privește lotul.

Sunt convins că nu vom mai avea jucători care să-și manifeste rapidismul la 3 noaptea din discotecă sau de pe pârtiile de schi, sau care să se prezinte la echipă cu kilograme în plus față de greutatea optimă. Sunt, de asemenea, convins că, în sezonul viitor, pregătirea fizică, implicarea și determinarea în teren a echipei noastre vor fi la un nivel net crescut față de stagiunea abia încheiată”, a spus Dan Șucu, conform fcrapid.ro.

„Eu am vorbit cu Șucu. El a spus că nu de echipă îi este. El nu are club. Nu știu ce nu-i place, antrenor, staff. Mi-a spus: „M-am gândit că dictatura pe care o faci, cam așa trebuie în România. Și poate vrea să bage dictatura.
Gigi Becali, la Prima Sport.

CV Neil Lennon

De cinci ori campion al Scoției cu Celtic Glasgow (2012, 2013, 2014, 2019, 2020)
A câștigat Cupa Scoției de patru ori, cu Celtic (2011, 2013, 2019, 2020)
A triumfat în Cupa Ligii Scoției (2020)
A câștigat liga secundă scoțiană cu Hibernian FC (2017)
A reușit să își treacă în palmares Cupa Ciprului, cu Omonia Nicosia (2022)
A fost numit de trei ori Antrenorul anului în Scoția (2012, 2013, 2020)
A obținut o victorie istorică împotriva Barcelonei (2-1), în grupele Champions League (2012)
L-a adus pe Virgil van Dijk de la Groningen la Celtic (2013), pentru 2 milioane de euro
A reușit să califice Celtic în optimile UEFA Champions League în 2012-2013
S-a calificat cu Omonia Nicosia în grupele Europa League, după ce a eliminat Gent (4-0), având evoluții bune cu Manchester United și Real Sociedad

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare