Cum l-a convins Dan Șucu pe Neil Lennon să semneze cu Rapid. Salariu colosal pentru antrenor și staff-ul său

Dan Șucu a dat o adevărată lovitură de imagine pentru Superliga prin numirea lui Neil Lennon în funcția de antrenor principal la Rapid, pentru că este vorba despre un tehnician care a cucerit de-a lungul carierei sale nu mai puțin de cinci titluri de campion în Scoția cu Celtic, dar și patru Cupe ale Scoției.

Așadar, fără îndoială că efortul financiar pentru aducerea în Giulești a tehnicianului nord-irlandez în vârstă de 52 de ani nu putea să fie decât unul mai mult decât consistent pentru nivelul din Superliga.

Efort financiar consistent depus de Dan Șucu pentru aducerea lui Neil Lennon la Rapid

Chiar dacă ultima experiență a lui Lennon s-a produs în Cipru, la Omonia Nicosia, totuși el a reușit acolo câteva rezultate notabile, în principal pe plan european, astfel că imaginea sa de antrenor onorabil la nivel internațional a rămas nealterată.

Astfel, Dan Șucu a fost nevoit să facă un efort financiar destul de important pentru a-i aduce la Rapid pe Neil Lennon și colaboratorii săi. Potrivit fanatik.ro, tehnicianul care a semnat un contract pe două sezoane ar urma să aibă un salariu lunar de 40.000 de euro, iar secunzii săi de 20.000 de euro în total.

Este vorba deci despre o sumă netă totală în valoare de 60.000 de euro pe lună, la care, în mod evident, se vor adăuga și taxele și impozitele aferente, astfel încât exercițiul financiar efectuat de giuleșteni în această situație va fi per totat unul foarte consistent.

Acționarul majoritar al clubului din Giulești a mai avut un argument solid pe parcursul negocierilor

Pe de altă parte, pe lângă aspectul financiar, pentru Neil Lennon a contat foarte mult și proiectul sportiv care i-a fost prezentat în cadrul negocierilor, după cum chiar el a explicat la scurt timp după ce a semnat contractul cu Rapid.

„La început, am vorbit cu domnul Șucu și cu Daniel Sandu, am purtat discuții ample cu ei. Apoi, ne-am reîntâlnit în urmă cu câteva săptămâni și am fost foarte impresionat de proiectul pe care mi l-au prezentat. Am fost foarte impresionat de domnul Șucu, este un om foarte puternic, foarte inteligent, un om cu principii.

A fost impresionant pentru mine. Apoi, vorbind și cu Daniel, a fost o decizie simplă pentru mine. Sunt foarte bucurors să fiu aici, știu că Rapid este un nume foarte important în istoria fotbalului românesc. Este o oportunitate pentru mine.

Sper să creez o conexiune puternică între mine și suporteri, dar acest lucru vine odată cu obținerea rezultatelor pozitive și cu a face performanța. Este responsabilitatea mea. Știu că sunt suporteri foarte pasionați, care iubesc clubul. Sunt asemănători fanilor lui Celtic. Îmi doresc să facem performanță, acesta este obiectivul meu principal.

Sper să întâlnesc curând suporterii și voi face tot ce este posibil pentru a face performanță cu Rapid”, a spus Neil Lennon la prezentarea oficială.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare