Naționala României riscă sancțiuni uriașe din partea FIFA: „Toleranță 0! S-a dat legea, e jale!”

Naționala României riscă sancțiuni uriașe din partea FIFA pe viitor, după cum a dezvăluit Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal din țara noastră.

Asta pentru că forul internațional plănuiește să înăsprească pedepsele atunci când vine vorba despre folosirea materialelor pirotehnice la meciurile internaționale.

Naționala României riscă sancțiuni uriașe din partea FIFA, dacă suporterii vor mai apela la meciurile internaționale la diferite show-uri pirotehnice

De fapt, conform spuselor lui Dumitru Dragomir, ar fi vorba despre o inițiativă regulamentară deja adoptată de către FIFA, care, deci, va începe să producă efecte aproape instant, efecte care vor urma să fie puse în practică de către toate confederațiile de fotbal din lume, inclusiv de UEFA, în mod evident, atunci când vine vorba despre partide organizate sub egida acestor foruri. Bineînțeles, în cazul competițiilor organizate de către FIFA, sancțiunile vor fi aplicate chiar de către forul internațional.

Fostul președinte al LPF a dezvăluit că a avut recent o discuție pe seama acestui subiect cu un oficial FIFA, care i-a transmis că în viitorul apropiat nu se vor mai tolera sub nicio formă, cel puțin când vine vorba despre meciurile echipelor naționale, momentele pirotehnice puse în scenă adesea de către suporteri.

Iar, având în vedere faptul că grupurile naționaliste care susțin constant prima reprezentativă a țării noastre au apelat în ultimii ani în mai multe momente la astfel de „spectacole”, este destul de clar că România este foarte predispusă către astfel de sancțiuni.

Dezvăluirea făcută de Dumitru Dragomir, fostul președinte LPF

Dragomir a lăsat de înțeles că FIFA ia serios în calcul chiar suspendarea echipelor din competițiile internaționale, în cazul în care fanii lor vor continua cu astfel de manifestări și după aplicarea anumitor amenzi pentru același tip de comportament.

„Le atrag atenţia tuturor suporterilor că s-a terminat cu fumigenele pe stadioane. FIFA a dat legea. Este nenorocire cu fumigenele, poate să te suspende şi să te scoată din competiţie.

Mă refer la nivel de echipă naţională. Să termine cu fumigenele. Am fost şi am discutat cu un membru FIFA la un restaurant în Dubai. Ne-am întâlnit acolo şi a spus în felul următor: «În viitor, orice ţară care permite fumigenele pe stadion va fi amendată, iar apoi urmează nişte suspendări înfiorătoare». Este la fel ca şi cum te-ar prinde dopat. Jale!

Nu suntem o ţară de sălbatici. Hai să încetăm cu fumigenele. Toleranţă zero! O să vedeţi, apare în curând. Ceferin şi celălalt (n.r. Infantino) au nevoie de scandal pentru alegeri. Pentru că publicitatea asta negativă îi propulsează şi pe unul şi pe altul”, a spus Dumitru Dragomir, potrivit fanatik.ro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare