Naţionala noastră, cea mai plăcută surpriză de la turneul final din Germania, pentru un campion mondial: „România a captat magia EURO 2024”

Rezultatele, conexiunea cu fanii şi gradul de civilizaţie pe care le-au demonstrat tricolorii la turneul final din Germania au impresionat până la cel mai înalt nivel.

Philipp Lahm (40 de ani), directorul Euro 2024, a lăudat România pentru parcurs, dar şi pentru mesaje inspiraţionale.

România, oferită drept exemplu pozitiv

Philipp Lahm, campion mondial cu naţionala Germaniei în 2014, consideră că România este un exemplu de urmat și că „tricolorii” au surprins esența fotbalului.

„Nu puteai să îți dorești oaspeți mai buni decât România. Întâi și-au curățat vestiarul, apoi au lăsat o scrisoare. Euro 2024 se va termina în curând, deci e timpul pentru o analiză.

Înainte să plece acasă. s-au gândit la motivele pentru care au fost aici. Sunt exact argumentele pentru care suntem aici: să fim împreună, să celebrăm, să ne deconectăm, să dăm tot ce avem mai bun pentru a fi aici. Nimic mai mult și nimic mai puțin.

Am văzut meciuri captivante. Țări care nu au cele mai bune condiții au fost capabile să se prezinte și să se afirme pentru că au format o comuniune cu fanii. România a supraviețuit în faza grupelor pentru prima dată de la timpurile lor bune de acum 20 de ani cu unicul Gheorghe Hagi”, a declarat Philipp Lahm în The Guardian.

Mesaj misterios transmis de Edi Iordănescu

Miercuri seară, Edi Iordănescu a rupt tăcerea şi a revenit cu un mesaj pentru fanii tricolorilor. Pe Facebook, el a postat o inimă încadrată în stânga şi în dreapta de tricolor. Așadar, antrenorul de 46 de ani şi-a exprimat încă o dată atașamentul faţă de naţionala noastră. O prelungire a contractului poate fi luată tot mai mult în calcul.

Daniel Stanciu, unul dintre apropiații lui Edi Iordănescu, a confirmat că selecționerul şi Răzvan Burleanu urmează să se întâlnească.

”Azi, mâine, poimâine (n.r. se întâlnește cu oficialii FRF)… Din ce știu, președintele Burleanu va fi la finală în weekend. Din ce știu, până atunci ar trebui să se întâlnească. Da, astea sunt variantele (n.r. o perioadă sabatică sau continuarea la echipa națională). Depinde mult de această întâlnire.

Am vorbit zilele astea cu el, este foarte obosit, foarte apăsat. A fost o perioadă extenuantă, s-au acumulat foarte multe. Au fost șase luni în care a tot plecat pe la jucători, pe la cluburi.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare