Naționala de baschet masculin a României, umilită de Luxemburg! Elevii lui Silvășan conduceau la 23 de puncte în sfertul patru, dar ce a urmat a depășit imaginația oricui!

Naționala de baschet masculin a României a fost umilită de selecționata din Luxemburg, la debutul în precalificările europene pentru Cupa Mondială din 2027. Jucătorii antrenați de Mihai Silvășan conduceau la 23 de puncte în ultimul sfert al partidei, însă au pierdut în prelungiri, scor 72-76. La finalul timpului regulamentar de joc, pe tabelă era înregistrată remiza, scor 67-67.

România privea cu încredere spre debutul calificărilor, chiar la primul meci al lui Silvășan ca selecționer. Meciul s-a disputat în Sala Polivalentă din Cluj, locul în care echipa de baschet U-BT Cluj-Napoca a pus probleme marilor formații în acest sezon european.

Naționala de baschet masculin a României, umilită de Luxemburg!

Baschetbaliștii din Luxemburg au simțit presiunea atmosferei create în Sala Polivalentă din Cluj, iar „vulturii tricolori” au intrat la pauză cu 12 puncte avans, după ce Emanuel Cățe a oferit o prestație nemaipomenită. Pe parcursul celui de-al treilea sfert, diferența s-a mărit în favoarea României, iar la debutul sfertului patru naționala lui Silvășan conducea cu 23 de puncte.

Ceea ce a urmat, însă, a depășit orice fel de așteptări. Luxemburg a revenit, după o serie de 20 de puncte, iar jucătorii României s-au pierdut. Presiunea a început să își spună cuvântul, iar baschetbaliștii români începeau să simtă cum scapă meciul din mână, după ce au avut un avantaj consistent timp de trei sferturi de joc.

La finalul timpului regulamentar, scorul era 67-67. Prelungirile au pus capăt oricărei speranțe a suporterilor, după o prestație catastrofală a „vulturilor tricolori”. Mihai Măciucă, jucător esențial pentru campioana U-BT Cluj, a irosit o șansă uriașă de a înscrie, ratând de sub panou. La scurt timp după, România și-a bătut joc de un contraatac, moment în care defensiva adversă era nepregătită. Astfel, partida s-a încheiat cu o rușine istorică pentru jucătorii români. Luxemburg a triumfat, la final, scor 76-72.

Urmează o pauză lungă pentru elevii lui Silvășan

Cel mai bun baschetbalist al României din partida contra Luxemburgului a fost Emanuel Cățe, care a înscris 23 de puncte, a reușit opt recuperări și a pasat decisiv de două ori. Pentru România au mai punctat: Richard (10), Kuti (8), Uță (8), Tohătan (7), Gîrbea (5), Dinu (3), Grasu (3), Diculescu (2) și Somacescu (1).

Următoarele meciuri în care România va încerca să își asigure prezența la Campionatul Mondial FIBA 2027 vor avea loc în luna noiembrie. „Vulturii” lui Silvășan vor da piept cu Norvegia, pe data de 21 noiembrie, urmând ca trei zile mai târziu să se deplaseze în Luxemburg, unde vor avea șansa să spele rușinea din Sala Polivalentă.

Ultimul meci din grupele de calificare va avea loc pe data de 23 martie 2025, în compania Norvegiei, pe teren propriu. Echipa care se va clasa pe prima poziție a grupei, va trece în faza următoare a calificărilor. De asemenea, cea mai bună ocupantă a locului doi va merge mai departe.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare