Mihai Stoica, emoţionat după ce peste 3.000 de fani au asistat, în Germania, la antrenamentul naţionalei României

Naţionala condusă de Edi Iordănescu a efecutat, marţi, primul antrenament de pe tărâm nemţesc, înainte de EURO 2024. Şedinţa de pregătire a fost oarecum inedită pentru tricolori, având în vedere că au beneficiat de încurajările a peste 3.000 de fani.

Românii din Diaspora şi-au demonstrat ataşamentul faţă de ţara lor de origine.

Mihai Stoica, impresionat de românii plecaţi afară

Apariţia jucătorilor noştri pe teren a declanşat o adevărată nebunie locală. Au asistat peste 3.000 de fani, dintre care sute de copii, la primul antrenament al românilor.

Selecţionerul a supravegheat o alergare uşoară a lui Nicolae Stanciu & compania, în uralele suporterilor. Interesant este că antrenamentul naţionalei noastre a beneficiat şi de aportul unui crainic la stadion, care i-a îndemnat pe spectatori, în lima germană, să scandeze numele favoriţilor.

„Îţi dai seama ce emoţii ai, ca jucător, când vin mii de oameni care vin să te vadă la antrenament, emoţiile sunt mai mari decât la meci.

Măcar asta au românii din Diaspora, au treaba asta, să-şi reverse dragostea pentru ţară, pentru că românul e român”, a declarat MM Stoica la Orangesport.

Radu Drăguşin, mesaj pentru fani

Înaintea acestei şedinţe de pregătire, Radu Drăguşin a susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia a avut mai multe mesaje pentru fani.

„Suntem bucuroși că suntem aici, la Wurzvburg, și foarte mulți fani au venit să ne urmărească antrenamentul de azi, așteptăm mulți și la meciuri. Facilitățile de la cantonament și cele de la stadio sunt excelente, avem toate condițiile pentru un EURO de excepție. E mult entuziasm printre noi, de când am aterizat și am văzut câți români ne-au așteptat.

Poate fanii nu-și dau seama cât de importanți sunt ei pentru noi, în momentele decisive. Atunci închid ochii și cânt alături de 30-40 de mii de oameni. E greu de descris ce simt, e de nedescris, când toți te îndeamnă la luptă. E primul din momentele în care îmbrac acest tricou când simt o responsabilitate incredibilă”, a zis Drăguşin.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare