Mihai Rotaru, pus la zid de Victor Pițurcă pentru situația de la Universitatea Craiova! Care este marea greșeală a acționarului majoritar

Mihai Rotaru este considerat de Victor Pițurcă drept principalul vinovat pentru situația înregistrată deja de câțiva ani buni la Universitatea Craiova.

După cum se știe deja foarte bine, acționarul majoritar al clubului din Bănie a decis recent, ulterior înfrângerii cu FCSB, să îl demită pe antrenorul bulgar Ivaylo Petev, urmând ca în perioada imediat următoare de partea tehnică de la echipa alb-albastră să se ocupe un colectiv condus de Dragoș Bon, cel care în ultimele sezoane a mai îndeplinit în câteva rânduri un astfel de rol.

Victor Pițurcă îl consideră pe Mihai Rotaru principalul vinovat pentru situația de la Universitatea Craiova

Fostul selecționer al echipei naționale a României i-a reproșat lui Mihai Rotaru faptul că tinde să opereze foarte des schimbări la nivelul băncii tehnice și, de asemenea, că are o relație mult prea apropiată cu unii dintre fotbaliștii importanți de la Universitatea Craiova.

„Cred că un antrenor, dacă își face contractul așa cum trebuie și obligă clubul, dacă vine președintele să te schimbe, trebuie să plătească. Eu am fost la Craiova, dacă voiam, primeam banii pe 3 ani. Era vorba de Craiova și m-am gândit să îmi văd de treaba mea. Antrenorii trebuie să știe că actul lor de identitate este contractul. Așa îți respecți meseria de antrenor. Exact asta vă spuneam. Sunt antrenori mulți, vor să antreneze și atunci acceptă orice, negândindu-se la viitorul apropiat, că pot fi schimbați.

Cel de la Craiova (n.r. Petev), eu zic că făcuse treabă bunicică, dat fiind faptul că era nou în fotbalul românesc. Progres în jocul echipei la Craiova nu am văzut decât periodic așa. Nu înțeleg de ce. Jucătorii care sunt acolo au o anumită valoare, nu cine știe ce. Cred că s-a greșit pe undeva vizavi de transferuri.

„Are un nucleu de jucători, vin, vorbesc cu el, e greșeala lui!”

Trebuie să ai specialiști care știu ce să aducă. La Craiova se continuă pe aceeași linie. De când am fost eu la echipă, se întâmplă același lucru, echipa rămâne la același nivel, s-au schimbat antrenori, degeaba. Rotaru trebuie să își facă un plan, să aducă un antrenor, să se gândească bine și să stea 2-3 ani, să își facă un lot stabil, să joace câțiva ani și așa poate câștigă campionatul. FCSB-ul a suferit atâția ani. Nu că are un fotbal ieșit din comun, dar e cea mai constantă echipă, câștigă meciurile, până la urmă asta e cel mai important.

E adevărat, Mihai Rotaru are un nucleu de jucători, vin, vorbesc cu el, e greșeala lui. El trebuie să fie în aceeași barcă cu antrenorul în primul rând. E vorba de muncă, poți să fii talentat, e vorba de muncă. Nu poți face performanță, să vii o oră la stadion și să pleci. Ce dacă aveți familii, fraților? Și noi, ăștia care am făcut performanță, aveam familii, dar stăteam zi și noapte în cantonament. Cât ești fotbalist, familia e pe planul doi, asta e situația. Sigur că e foarte complicată. Patronii trebuie să înțeleagă că fotbalul, în afară de valoare, de mentalitate, înseamnă muncă”, a spus Victor Pițurcă la Digi Sport. 

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare