Mihai Rotaru îl „obligă” pe Edi Iordănescu să îl ia pe Alex Mitriță la EURO 2024: „E singurul jucător care poate câștiga un meci!”

Se poate spune într-o anumită măsură că Mihai Rotaru nu îi dă de ales selecționerului Edi Iordănescu în ceea ce privește eventuala convocare a lui Alex Mitriță la EURO 2024.

La finalul meciului Universitatea Craiova – Rapid 2-1, în care fotbalistul de 29 de ani a marcat un gol și a furnizat o pasă decisivă, acționarul majoritar al clubului din Bănie a avut un discurs pur și simplu ieșit din comun la adresa jucătorului său.

Mihai Rotaru crede că Edi Iordănescu nu are cum să nu îl convoace pe Alex Mitriță la EURO 2024

Concret, Rotaru l-a numit pe Mitriță „simbolul olteniei fotbalistice actuale” și a spus despre el că în acest moment este singurul fotbalist român capabil să rezolve de unul singur un meci.

„Hai să nu începem din nou (n.r. cu discuțiile despre lupta pentru titlu). Spiritul oltenesc a învins nebunia din Giulești. Mitriță nu este doar un jucător de geniu, este simbolul olteniei fotbalistice actuale. Nu trebuie să câștige nimic ca să fie un simbol pentru o comunitate la un anumit moment.

Sper să câștigăm cel puțin Cupa și să terminăm în primele 3. Suntem la 4 puncte și un meci în plus, eu vorbesc de probabilitate, eu sunt matematician, nu e frică. Urmează FCSB, echipa de pe locul 1, echipa cea mai puternică, conform locului ocupat în campionat. Nu ne e frică de nimic, dar statistic aceasta este situația. Cum spun italienii, nu există doi fără trei, având în vedere primele meciuri din play-off.

„Ca talent, este acolo cu jucătorii mari!”

Avem un meci foarte greu în Cupă, cu Galați, probabil nu vor pleca la Galați, joacă mâine cu FCU. E ca și cum ai juca duminică-vineri, e ca o etapă normală. E ca și cum ai juca în cupele europene, echipele mari, care își doresc performanță, pot să joace. Cred că avem cel mai numeros lot din Liga 1.

(n.r. despre o eventuală convocare a lui Mitriță la EURO 2024) Nu pot să îmi dau cu părerea. Oamenii se schimbă. Mitriță, dacă avut o problemă, a avut-o acum 3 ani, când avea 24 de ani (n.r. 26). Mitriță este o personalitate puternică, este singurul jucător român care poate să rezolve un meci.

Răzvan Lucescu a spus-o clar, e un jucător cum rar găsești, învață să lucrezi cu el și îți va da totul. Experiența PAOK, experiența străinătății, experiența lucrului pentru care trebuie să muncești. Ăsta este Mitriță, cel care dă totul.

Mi-a spus înainte de meci ‘Îi omor, nu plecăm de aici învinși’. Este frica de a nu pierde, este dorința de a fi campion, ceea ce este rar, vrea să ducă Craiova spre trofee, vrea să se ducă la EURO, vrea să ajute echipa națională. Ca talent, este acolo cu jucătorii mari și întrebați-i pe cei care l-au antrenat. Foamea de a reuși îl face cu totul și cu totul alt om”, a spus Mihai Rotaru la Digi Sport.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare