Mihai Pintilii, ţinut în frâu de Elias Charalambous. Ce se întâmplă la antrenamentele FCSB-ului

Colaborarea bună dintre Mihai Pintilii şi Elias Charalambous a fost unul dintre secretele pentru care FCSB a câştigat campionatul, potrivit roş-albaştrilor, cu toate că Gigi Becali a intervenit deseori în „bucătăria internă” a tehnicienilor.

Dacă pe durata meciurilor l-am văzut pe cipriot mai agitat pe margine, iar pe „Pinti” calm, aşezat pe bancă, se pare că la antrenamente lucrurile stau invers.

Charalambous îl calmează pe colegul său

Mihai Pintilii mai răbufneşte la şedinţele de pregătire ale noii campioane. O recunoaşte chiar el, iar misiunea de a-l calma îi revine lui Elias Charalambous.

„Eu mă mai enervez la antrenamente şi mai tip la ei, că îmi permit. Elias fiind din altă ţară e mai calm. Şi mie îmi mai zice ‘Calm, calm’, dar asta sunt eu.

În viaţa de zi cu zi sunt, dar la antrenamente sunt lucruri care ţin de antrenament, clar îmi doresc ca ei să progrseze să nu stagneze să stea aici”, a declarat Mihai Pintilii la Orangesport.

Secretul succesului la FCSB

Mihai Pintilii (39 de ani) a dezvăluit că antrenorul cipriot s-a acomodat rapid la FCSB, iar chimia dintre ei a contat foarte mult în rezultatele bune ale roş-albaştrilor.

”Eu nu am avut nicio problemă cu el (n.r. Elias Charalambous) și nici el cu mine. Mă simt de parcă îl știu de zece ani, parcă este de acolo. Nu știu cum s-a pliat, dar este omul perfect.

Ai văzut, uneori, când vezi pe cineva, simți că nu ești pe aceeași lungime de undă sau nu te place. Despre el nu poți să spui asta sau că nu este de-al nostru! El a fost tot timpul de acolo, parcă a fost trimis. Suntem așa (împreunează degetele)…

Suntem împreună și suntem legați unul de celălalt. Dacă am ceva, îl întreb, dacă are ceva, mă întreabă”, a spus Mihai Pintilii pentru ”Un Podcast”.

Mihai Stoica a povestit şi cum se înţeleg cei doi antrenori, Elias Charalambous şi Mihai Pintilii, cu vestiarul FCSB-ului.

„În momentul în care tu vorbeşti aceeaşi limbă e uşor să ai chimie. Coman nu vorbeşte engleză încă, dar îl iubeşte pe Elias. Asta e o calitate (n.r. cea umană) pe care o ai sau nu o ai. Te naşti cu ea. Elias este un workaholic.

Unii n-au înţeles. Pintilii vorbeşte româneşte (n.r. cu jucătorii). E normal. Înainte de a începe antrenamentul, el explică jucătorilor ce au de făcut, iar celor care nu vorbesc deloc limba română, le traduce Elias sau le traduce Cătălin Făiniş, ofiţerul de presă, sau eu, dacă sunt prin preajmă.

Dar ei au lucrat împreună tot timpul (n.r. Charalambous şi Pintilii). Pinti a avut de învăţat de la Elias. Şi asta e o chestie care pe mine m-a bucurat enorm. L-am văzut pe Pinti foarte dornic să înveţe”, a povestit preşedintele CA de la FCSB.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare