Mica avere pe care Nadia Comăneci o primește de la statul român. „Zeița de la Montreal” se numără printre sportivii cu rentă viageră

Nadia Comăneci, un nume rămas gravat adânc în istoria sportului, în special a gimnasticii, continuă să fie apreciată și recompensată de statul român pentru rezultatele sale excepționale înregistrate în activitate.

Nadia se numără printre cei 593 de sportivi români care primesc o rentă viageră din partea statului. Chiar dacă în anul 2024 Guvernul a aplicat mai multe măsuri de austeritate, sumele acordate rămân aceleași pentru foștii mari sportivi.

Câți bani primește Nadia de la statul român

Conform informațiilor furnizate de as.ro, Nadia Comăneci este remunerată în continuare cu suma de 16.635 de lei, aceeași sumă pe care o primea și la finalul lunii decembrie a anului trecut.

În afara Nadiei Comăneci, mai alți 34 de sportivi români mai beneficiază de rentă viageră maximă. Nume precum Doina Melinte, Gabriela Szabo, Georgeta Andrunache, Doina Ignat, Gina Gogean, Sandra Izabașa sau Elisabeta Lipă.

Nadia Comăneci, născută la Onești, Bacău, în 1961, a devenit cunoscută la nivel mondial datorită performanțelor sale remarcabile în gimnastică.

Fenomenala sportivă a debutat în lumea gimnasticii la vârsta de doar cinci ani și din acel moment a cucerit inimile oamenilor din întreaga lume cu zeci de medalii europene, mondiale și olimpice.

Nadia și-a tatuat pe picior nota de la Montreal!

Dincolo de reușitele sale sportive, Nadia demonstrat că rămâne o curajoasă, chiar și la 62 ani. În acest an, fosta gimnastă, stabilită în Statele Unite ale Americii și-a realizat primul tatuaj permanent: un simbol al Jocurilor Olimpice și a celebrei note perfecte de la Montreal, din 1976, pe glezna piciorului drept.

Este un design creat special pentru mine. Este permanent. Eu mi-am dorit un astfel de tatuaj de multă vreme, ceva care să reprezinte toate lucrurile importante care se regăsesc în acest tatuaj. Girl Power, Break the ice, Hard work, Be unique etc.

Eu deja l-am făcut ieri şi pot spune că îl port cu foarte mare mândrie. Este un trend al campionilor olimpici să-şi facă cercurile olimpice tatuate. Eu mi-am dorit ceva unic. Ceva care să spună povestea primului 1.00”, a declarat Nadia Comăneci, conform orangesport.ro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare