Marea problemă în care se află Juventus după suspendarea uriașă primită de Paul Pogba, prins dopat cu testosteron

Juventus se confruntă cu o problemă destul de mare după ce Paul Pogba și-a aflat suspendarea în cazul de dopaj în care este implicat, francezul fiind, după cum se știe deja destul de bine, depistat pozitiv la testosteron în luna septembrie a anului trecut.

Fiind vorba despre o substanță care aduce beneficii evidente când vine vorba despre dispoziția la efort, era destul de clar pentru mai toată lumea că mijlocașul central în vârstă de 30 de ani nu avea cum să scape prea ieftin din această situație, iar această ipoteză s-a confirmat în cursul zilei de joi.

S-ar putea ca cei de la Juventus să fie nevoiți să mai aștepte până să îi rezilieze contractul lui Paul Pogba

Agenția Anti-Doping din Italia a decis să îl suspende pe Pogba pentru patru ani din activitate, o decizie similară celei oferite de ITIA în cazul Simonei Halep. Doar că, exact ca în situația jucătoarei de tenis din România, nu este vorba despre o decizie defintivă, iar ea poate fi atacată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

De fapt, campionul mondial din 2018 chiar a anunțat deja că va apela la această cale de a-și dovedi nevinovăția sau măcar pentru a obține o suspendare ceva mai mică.

Paul Pogba mai are contract cu „Bătrâna Doamnă” până în iunie 2026, dar, în mod evident, oficialii clubului italian i-ar putea rezilia unilateral contractul francezului mai devreme de acest moment, în cazul în care suspendarea sa va rămâne în picioare, chiar dacă va fi diminuată în urma apelului de la TAS.

Demersurile vor putea fi întreprinse, fără risc, doar după ce TAS se va pronunța în această speță

Potrivit jurnaliștilor francezi de la Foot Mercato, în cazul în care se menține suspendarea lui Pogba, și chiar dacă ea va fi redusă, însă nu la mai puțin de 6 luni, cei de la Juventus ar avea posibilitatea de a-i rezilia acestuia contractul chiar la finalul acestui sezon.

Totuși, este vorba despre timpul care trebuie să treacă de la momentul pronunțării deciziei finale. Astfel, întrucât fotbalistul a anunțat deja că se va adresa TAS în această speță, totul se va calcula din clipa în care forul de la Lausanne va furniza o soluție în acest dosar. Ceea ce înseamnă că oficialii lui Juventus ar trebui să mai aștepte ceva timp până când să îi rezilieze contractul lui Paul Pogba, pentru a evita astfel anumite sancțiuni care ar putea fi dictate împotriva clubului torinez, în caz că nu respectă acele prevederi. Cel mai probabil, se va depăși termenul inițial pentru rezolvarea acestei chestiuni, adică luna iunie a acestui an.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare