Lionel Messi își continuă triumful! Argentina a învins Canada și e în finala Copa America

Argentina a reușit să se califice în finala de la Copa America 2024, după victoria împotriva Canadei, scor 2-0.

Messi & Co, aproape de a scrie istorie

Alb-albaștrii au deschis scorul în minutul 23, prin atacantul Julian Alvarez, după un assist al mijlocaşului Rodrigo De Paul. Odată cu începerea reprizei a doua, Lionel Messi a mărit avantajul echipei sale, în minutul 51, după ce a deviat un şut al colegului Enzo Fernandez.

Dumincă, Argentina se va lupta în finala Copa America cu câştigătoarea celei de-a doua semifinale. În acea partida, echipele care se vor înfrunta miercuri sunt Columbia şi Uruguay.

Daca vor reuși acest lucru, Messi şi colegii săi vor realiza o triplă istorică, prin câştigarea a două ediţii consecutive ale Copei America (2021, 2024), precum şi Cupa Mondială, în 2022.

Canada va disputa la rândul ei, sâmbătă, meciul pentru stabilirea ocupantei locului ai treilea la această competiţie, împotriva perdantei din a doua semifinală.

Lionel Messi se înclină în fața lui Michael Jordan

Vedeta din lotul echipei „Albiceleste” și-a făcut timp pentru un interviu. Argentinianul a discutat despre care este cel mai mare nume din istoria sportului mondial. Potrivit părerii lui Leo Messi, legendarul Michael Jordan (61 de ani), fost baschetbalist de legendă în NBA pentru Chicago Bulls și Washington Wizards, este cel mai bun sportiv al tuturor timpurilor.

Super-fotbalistul care a scris istorie în tricoul Barcelonei a mărturisit faptul că s-a documentat în detaliu în legătură cu uriașa carieră a lui Michael Jordan. Lionel Messi a urmărit serialul de pe Netflix realizat în cinstea performanțelor atinse de fostul mare baschetbalist și regretă că nu a putut asista pe viu la prestațiile colosale puse în scenă de ex-shooting guard-ul de la Bulls.

„Pe plan sportiv, mi se pare cel mai bun din istorie. După ce am văzut serialul despre el și am aflat mai multe… E uimitor. Asta m-a făcut să învăț mai multe despre ce a fost el. E păcat că nu am putut trăi acea perioadă, să-l văd în direct. Mi-ar fi plăcut foarte mult. 

Nu știu multe despre baschet și nu sunt un mare fan, dar cred că el a fost ceva diferit în toate sporturile, nu doar în baschet. Am o mare admirație și mi s-au cerut atât de multe fotografii. De ce nu pot să am una cu el? Ar fi frumos”, a comunicat Lionel Messi, conform NBA Central.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare