S-a terminat! Boston Celtis au devenit campionii NBA 2023/2024! Record de titluri obținut de echipa din Boston

Luni seară, Boston Celtics i-au învins pe Dallas Mavericks cu 106-88, în meciul 5 al finalei NBA de la Boston. Aceștia au câștigat seria cu 4-1 și au asigurat cel de-al 18-lea titlu de record în ligă.

Seară magică în Boston!

Boston Celtics sunt din nou singuri în fruntea listei echipelor cu cele mai multe titluri NBA. Duoul formidabil format din Jayson Tatum și Jaylen Brown a avut un rol important pentru a face acest lucru să se întâmple.

Starul celor de la Celtics, Jason Tatum, a avut 31 de puncte, împreună cu 11 pase decisive și opt recuperări. Colegul său, Brown, a adăugat 21 de puncte, opt recuperări și șase pase decisive.

Cu toate acestea, Brown a fost numit MVP-ul finalei NBA după ce a înregistrat o medie de 20,8 puncte, 5,4 recuperări și cinci pase decisive pe meci în serie.

„A fost un efort de echipă complet și împărtășesc asta cu frații mei și prietenul meu cel mai bun, Jayson Tatum. A fost cu mine tot drumul..” a declarat Jaylen Brown la finalul partidei.

Acesta este primul campionat al celor de la Celtics din 2008 până în prezent și determină Bostonul pentru a se situa singur în fruntea listei cluburilor cu cele mai multe titluri din istoria NBA.

Dallas Mavericks a avut o mică speranță după victoria din meciul 4

Mavericks au încercat să devină prima echipă din istoria NBA care a revenit dintr-un deficit de 0-3 pentru a câștiga o serie de playoff. Ei au evitat o rușine învingându-i pe Celtics cu 122-84 în meciul 4 de la Dallas, vineri, dar asta a pregătit scena pentru ca Celtics să câștige titlul pe terenul lor de acasă.

Luka Dončić a atras critici grele pentru deficiențele sale defensive până acum în această serie, însă slovenul și-a spălat păcatele în acest meci, menținându-și excelența ofensivă obișnuită, înscriind 29 de puncte.

„A trebuit să ne jucăm jocul nostru. A fost asta sau plecăm în vacanță. Am crezut că grupul a făcut o treabă grozavă de a nu apăsa, a lăsat jocul să se întâmple. Fluxul era acolo. Am făcut asta în primele trei jocuri, pur și simplu nu am reușit să valorificăm.” a declarat antrenorul lui Dallas, Jason Kidd.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare