Laszlo Dioszegi a reacționat după ce l-a cedat pe Marius Ștefănescu la FCSB, deși susținea că acest lucru nu se va întâmpla sub nicio formă! Ce a spus acum despre acuzațiile de non-combat din jurul fotbalistului: „Am greșit când nu am crezut atunci”

Laszlo Dioszegi l-a cedat în cele din urmă pe Marius Ștefănescu la FCSB, deși în urmă cu ceva timp a susținut în mod extrem de ferm că acest lucru nu se va întâmpla niciodată.

Atunci, fotbalistul a fost acuzat în spațiul public, în special de către cei de la Rapid, de non-combat în ceea ce privește meciurile cu formația roș-albastră, după ce s-a considerat că a încasat în mod intenționat un cartonaș galben pentru a nu evolua într-o partidă directă din play-off cu echipa patronată de Gigi Becali.

Laszlo Dioszegi susține că a fost constrâns să îl cedeze pe Marius Ștefănescu la FCSB

La acea vreme, finanțatorul lui Sepsi i-a luat, cum era de așteptat, apărarea jucătorului său și, în plus, pentru a împrăștia definitiv acele speculații, a anunțat că Ștefănescu nu se va transfera la FCSB de la gruparea din Sf. Gheorghe.

Doar că acest lucru s-a întâmplat în cele din urmă, fapt confirmat chiar de Gigi Becali miercuri seară. Pus în fața acestei situații, Laszlo Dioszegi a încercat să explice că nu a avut de ales și, de asemenea, a transmis că regretă că i-a luat apărarea lui Marius Ștefănescu la acel moment.

„Într-adevăr, vă dați seama ce nopți și ce zile am avut în ultimele zile. De un an de zile știm foarte bine că jucătorul Ștefănescu vrea să plece de la noi. Eu am așteptat oferte de la multe echipe, din păcate, nimic nu a venit concret. Am discutat chestia asta cu colegii mei de la club.

Ca o balanță, am văzut care sunt plusurile și care sunt minusurile. Regret și recunosc că am greșit că nu am crezut atunci lucrurile vehiculate în presă. Trebuia să apăr jucătorul și clubul. Noi avem o zicală, primul este clubul, a doua este echipa de fotbal, iar pe locul trei sunt jucătorii individual.

Nu vreau acum să intru în îndoieli. Pot să spun un singur lucru, poate m-am înșelat eu, poate nu trebuia să îi iau apărarea jucătorului, poate nu trebuia să dau o declarație de genul acesta. Acum un lucru e sigur, dacă jucătorul vrea să plece, prin orice mijloace, poate să plece, degeaba avem noi contract cu jucătorul.

„Chiar domnul Bernd Storck ne-a implorat să îl lăsăm să plece”

Am stat foarte mult și m-am gândit, chiar domnul Bernd Storck ne-a implorat să îl lăsăm să plece, că nu mai era cu inima aici. Toți colegii mei din club, împreună cu Bernd Storck, au venit și mi-au spus. Domnul Ștefănescu mi-a spus foarte clar că, dacă nu îl lăsăm să plece, mai bine se lasă de fotbal și la această echipă nu mai joacă.

Nu am vorbit cu domnul Marius Ștefănescu. I-aș spune un singur lucru, nu banii sunt cei mai importanți, nu numai în fotbal, în viață în general. Eu am greșit primul, nu trebuia să spun nimic, dar așa am simțit, am vrut ca clubul să rămână nepătat. Eu cred că într-un fel au avut dreptate (n.r. cei de la Rapid), chiar dacă nici ei nu aveau de unde să știe.

Nu vreau să acuz pe nimeni. Pe mine singur vreau să mă acuz, că am spus unele lucruri care nu erau la locul lor, nu e treaba mea să spun unde se duce jucătorul. Nu contează banii, nu contează dacă am primit, să știți că eu am luptat luni de zile cu foarte mulți impresari.

Totuși, Laszlo Dioszegi nu are resentimente față de fotbalist: „Îi urez baftă”

Știam că nu mai vrea să rămână la noi și am așteptat oferte. Din păcate, în afară de zvonuri, la noi la club nu a ajuns nimic, numai de la FCSB. Eu recunosc greșeala mea, suntem oameni și greșim. Atunci eu l-am protejat pe jucător. Îi urez baftă și nu vreau să spun nimic rău, datorită lui am avut niște rezultate foarte bune.

Așa sunt jucătorii de fotbal, trebuie să recunoaștem, unde sunt bani mai mulți, acolo vor să meargă. Nu este un milion trei sute de mii, avem co-proprietate, avem doar jumătate din sumă. Cred că mâine o să aflați și suma. Nu am discutat, încă nici nu știu dacă actele sunt făcute.

Mâine, poimâine o să fie gata actele și o să vă spunem. Consider că publicul nostru este un public de nota 10 și o să fie aplaudat. Chiar îmi pare rău, dar atunci așa am simțit. Am învățat un lucru, niciodată nu mai zic niciodată. Pentru mine a fost o lecție, e benefic pentru mine”, a spus Laszlo Dioszegi la Digi Sport.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare