Jucătorii naționalei au prins aripi după victoria de vis cu Ucraina de la EURO 2024: „Nu ne e frică de nimeni, ne putem bate cu orice adversar”

Adrian Rus a început meciul România – Ucraina 3-0 de la EURO 2024 doar pe banca de rezerve, dar a fost introdus pe teren de selecționerul Edi Iordănescu în minutul 75 al jocului de pe „Allianz Arena” din Munchen în locul lui Marius Marin.

La o zi după acest succes istoric obținut de „tricolori”, fundașul central în vârstă de 28 de ani, care în sezonul recent încheiat a fost împrumutat de Pisa în Cipru, la Pafos, și-a prezentat impresiile legate de modul în care s-a desfășurat partida.

Adrian Rus, convins că România poate să facă în continuare meciuri de senzație la EURO 2024

El a subliniat că, grație susținerii masive de care el și coechipierii lui au avut parte dinspre suporteri, simte acum că România se poate duela de la egal la egal cu absolut orice echipă de la acest turneu final din Germania.

„Avem multă încredere. Ne bucurăm că am câștigat, acesta era și scopul, să câștigăm meciul. Acum această încredere ne va ajuta pe mai departe. A fost un moment incredibil. Am visat la așa ceva. Mă bucur enorm. Ne bucurăm pentru toți suporterii. Și sper să continuăm așa. Am avut mare încredere că putem câștiga cu Ucraina. Nu ne e frică de nimeni, ne putem bate cu orice adversar.

Euforia a fost mare după meci, dar acum trebuie să fim echilibrați și să fim conștienți că am câștigat doar un meci. Trebuie să tratăm fiecare meci cu seriozitate. Pot spune că de acum ne va fi greu. Până acum a fost presiune, dar acum am surprins o grămadă de lume, chiar și pe voi. Sper ca în continuare să producem rezultate și să ne atingem scopul.

Eu mereu am avut încredere în echipă, sper să mergem pe același drum. Sper ca acest spirit de echipă să ne ajute să mergem mai departe. Când avem 40.000 de oameni în spate, e greu să ne oprească cineva. După meci, selecționerul ne-a spus să fim echilibrați. E o victorie istorică, a doua la un turneu final. Dar ne-a zis să fim echilibrați și să mergem mai departe.

Ce a spus fundașul central despre următorul joc de la turneul final din Germania, cel cu Belgia de sâmbătă

Am văzut puțin din meciul Belgiei, pentru că am sărbătorit. A fost o surpriză, dar fotbalul e imprevizibil. Slovacia a făcut un meci foarte bun, s-a apărat foarte bine. Sper ca și noi să facem un joc bun, să ne apărăm foarte bine și să obținem un rezultat bun.

Pe noi ne interesează jocul nostru, nu celelalte rezultatele din celelalte meciuri. Am început analiza Belgiei, urmează ca în curând să intrăm în amănunte.

Am fost foarte emoționat la meci, mi-au dat lacrimile la imn. Zidul galben din spatele porții a fost incredibil. Ne-a dat o energie incredibilă. Iar selecționerul ne-a încurajat înainte de meci, ne-a motivat și ne-a zis că meciul în tribune e câștigat. Intrăm cu sufletul la fiecare meci, putem să ne numim Generația de Suflet. Punem suflet mult și sper să se vadă”, a spus Adrian Rus în cursul zilei de marți, în cadrul unei conferințe de presă susținute în Germania, citat de gsp.ro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare