Ionuț Lupescu are șanse mari să candideze la funcția de primar al Capitalei. Președintele unui partid important a dezvăluit că „îl testează”

Ionuț Lupescu are șanse mari să intre în bătălia electorală din acest an. Președintele Partidului Național Liberal a dezvăluit, într-o emisiune de televiziune, că fostul internațional este „testat” și „sondat” pentru a vedea ce șanse are să câștige bătălia cu Nicușor Dan pentru funcția de primar general al Capitalei.

Ionuț Lupescu ar putea candida la funcția de primar general al Capitalei

Ionuț Lupescu este tentat de o carieră politică! Fostul internațional s-a întors în fotbalul românesc acum șase luni, în funcția de coordonator al academiei de fotbal CS Dinamo și a spus în mai multe rânduri că este gata să se alăture unui partid. Iar visul lui are șanse mari să se împlinească anul acesta. Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că nu-l susține pe Nicușor Dan pentru un nou mandat și a dezvăluit că în acest moment sunt evaluate mai multe persoane care ar putea să intre în această bătălie electorală. A dat un singur exemplu: Ionuț Lupescu.

„Face parte din Generația de aur și Generația de aur, la vremea respectivă a făcut istorie… Eu consider că este o persoană foarte bună pentru a fi testat și sondat în acest moment. Vedem ce zic bucureștenii”, a declarat Nicolae Ciucă la Digi 24.

Politicianul a spus că Ionuț Lupescu are de partea lui cariera sportivă, dar și experiența de la UEFA, unde a condus Comisia Tehnică. Nicolae Ciucă a fost convins și de faptul că fostul internațional a gestionat, la forul european, un buget mai mare decât al Bucureștiului.

„Ne-am uitat și am căutat să vedem acei oameni care au în spate un background, inclusiv managerial. Ionuț Lupescu a făcut parte din staff-ul UEFA, a gestionat un buget de 5,5 miliarde pe an, Bucureștiul nu are atâția bani, și l-a gestionat foarte bine, s-a întors cu credențiale foarte bune din această funcție.

eu îl evaluez, ca de altfel pe toți cei care au făcut performanță în sport, ca oameni care au disponibilitatea să se sacrifice pe sine pentru a-și îndeplini un anume obiectiv”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Citește și: Ionuț Lupescu, adevărul despre implicarea lui Ion Țiriac și Mircea Lucescu la Dinamo

Ionuț Lupescu, implicat la CS Dinamo

Ionuț Lupescu a fost destul de vizibil în ultima vreme în spațiul public și i-a criticat dur pe cei care conduc activitatea de la clubul de fotbal Dinamo din SuperLiga. Într-un interviu exclusiv acordat sportpesurse.ro a vorbit și despre ideea unei fuziuni între cele două echipe și a spus foarte clar că nu crede că acest proiect are șanse de reușită.

„Există o dorință în acest sens, dar nu cred că procesul va merge ușor. Ministerul de Interne verifică foarte clar cine ar fi potențialii parteneri ai CS Dinamo”, a fost mesajul direct al celui poreclit „Kaiserul”.

Ionuț Lupescu a jucat de 74 de ori în echipa națională a României și a înscris de șase ori. În CV-ul lui se găsesc următoarele formații: Dinamo (1986-1990, 1998-2000, 2000-2001), Leverkusen (1990-1996), Monchengladbach (1996-1998), Bursaspor (2000), Al Hilal (2001-2002). Fostul internațional a câștigat opt trofee în carieră: trei titluri și trei Cupe naționale România (Dinamo), Cupa Germaniei (Leverkusen) și un titlu în Arabia Saudită (Al Hilal).

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare