Ioan Ovidiu Sabău pune presiune pe jucătorii săi după U Cluj – FC Botoșani 1-0: „Dezamăgirea ar fi mare”

La finalul meciului U Cluj – FC Botoșani 1-0, din cadrul etapei cu numărul 29 din acest sezon regulat de Superliga, Ioan Ovidiu Sabău a dorit să îi facă pe jucătorii săi să conștientizeze că trebuie să rămână concentrați în vederea ultimei runde din această primă parte a campionatului.

Asta pentru că „șepcile roșii” sunt foarte aproape să prindă un loc de play-off, ceea ce ar reprezenta o performanță de senzație pentru gruparea ardeleană, dar în același timp lupta pentru atingerea acestui deziderat va fi una extrem de dură, în condițiile în care în ea mai sunt implicate alte patru echipe, Farul, Hermannstadt, UTA și Sepsi.

Ioan Ovidiu Sabău a simțit nevoia să își motiveze suplimentar jucătorii, după meciul U Cluj – FC Botoșani 1-0

În acest context, fostul mare mijlocaș a ținut să le transmită jucătorilor săi că, în cazul în care s-ar rata îndeplinirea acestui obiectiv, dezamăgirea tuturor de la U Cluj ar fi foarte mare. În consecință, fotbaliștii au fost „somați” să se prezinte la cel mai înalt nivel la partida din ultima etapă a sezonului regulat, din deplasare cu FC Voluntari.

„E un progres, suntem acolo, aproape. N-ai cum să nu apreciezi astfel de oameni, care vin în tribune. Au fost incredibili. Acum, ne putem bucura câteva zile și să pregătim liniștiți jocul viitor, care e decisiv. Nu ne-am îndeplinit niciun obiectiv, suntem acolo, în cursa pentru play-off.

Trebuie să pregătim jocul următor. N-am putut să stăm relaxați, parcă și cei din tribune se uitau la meci nu ca suporteri, ci ca specialiști, era tensiune, să nu fie nicio greșeală.

Nu (n.r. nu știe când a fost ultima dată U Cluj în top 6 la finalul unui sezon). Înseamnă că toți cei care suntem aici progresăm.

Nu cred că e momentul să ne entuziasmăm peste măsură. Nu sunt copii, sunt jucători cu experiență, care înțeleg că fără victorie, sau egal posibil, dezamăgirea ar fi mare.

I-am făcut iar pe oameni să creadă în noi și, dacă nu te califici… Sper să nu se întâmple. Cred foarte mult în acești jucători, e o perioadă în care trebuie să-i refac din punct de vedere fizic. Nu trebuie să ne mulțumim cu ce am obținut până în momentul de față și să ne calificăm în play-off”, a spus Ioan Ovidiu Sabău la finalul meciului U Cluj – FC Botoșani 1-0, în care diferența a fost făcută de Daniel Popa, cel care a marcat singurul gol în minutul 21.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare