Hermannstadt rămâne pe loc de play-off! Sibienii au câștigat pe final meciul cu FCU Craiova

Hermannstadt rămâne pe loc de play-off! Echipa pregătită de Marius Măldărășanu a învins, pe teren propriu, pe FCU Craiova, scor 1-0, în etapa a 27-a din Superliga. Sibienii au obținut victoria în minutul 88, după un gol marcat de Fonseca. Hermannstadt ocupă locul șase în clasament la momentul actual, acesta fiind ultimul care asigură prezența în play-off.

Hermannstadt este pe loc de play-off!

FC Hermannstadt a avut de depășit un adversar moale pe stadionul din Sibiu. Fotbaliștii lui Marius Măldărășanu aveau cea mai lungă serie de meciuri fără înfrângere pe teren propriu, pe care au reușit să o apere în fața oltenilor lui Mititelu. Calitatea jocului a lăsat de dorit, cele două formații etalând un fotbal sărăcăcios. În prima parte a meciului, sibienii au încercat să dezvolte un joc pe laterale, ținând bine de minge, însă cei de la FCU Craiova s-au apărat eficient, nedorind să riște primirea unui gol.

Majoritatea acțiunilor de atac ale lui FC Hermannstadt au fost dezvoltate pe flancul drept, acolo unde Silviu Balaure a fost prezent. Nu este un jucător cu foarte multe realizări, însă se bate pentru fiecare balon, aleargă mult și nu îi este frică să tragă la poartă.

Anihilarea reciprocă dintre cele două formații a ajuns la sfârșit în finalul meciului, atunci când Fonseca, intrat recent pe teren, a marcat cu capul, după o centrare a lui Opruț, în minutul 88. Astfel, sibienii reușesc să își apere poziția din clasament (locul 6), ultima care duce în play-off.

FCU Craiova încearcă multe dar nu reușește nimic

Elevii lui Giovanni Costantino au intrat pe teren, împotriva lui FC Hermannstadt, crezând că tehnica le e suficientă pentru a obține victoria. În minutul 45+1, Yassine Bahassa a semnat singura ocazie a primei părți, după o lovitură liberă executată foarte bine. Cătălin Căbuz a fost pe fază, astfel că la pauză s-a intrat la egalitate, 0-0.

Prestația oltenilor din a doua repriză a fost palidă, făcându-se remarcați doar la câteva șuturi ale lui Dragoș Albu și William Baeten. FCU Craiova ajunge la cinci eșecuri în 2024, iar postul de antrenor al italianului Costantino ar putea fi pus în pericol.

Craiova lui Mititelu se află pe locul 12 în Superliga, cu 30 de puncte obținute. Oltenii o puteau egala la puncte pe Sepsi, în cazul unei victorii la Sibiu. Pentru FCU Craiova urmează meciul cu Poli Iași, de pe teren propriu, pe data de 27 februarie.

Declarația lui Marius Măldărășanu, după victoria cu FCU

La finalul partidei, Marius Măldărășanu, antrenorul de la FC Hermannstadt, a declarat că a trăit meciul la intensitate maximă. A fost mulțumit de prestația elevilor săi, în ciuda faptului că victoria a fost obținută greu, pe finalul partidei.

„Am albit la Sibiu, sezonul trecut am câștigat câteva meciuri pe final, dar am și pierdut puncte pe final, poate atunci am fost puțin deasupra. Sezonul ăsta suntem cam pe minus la punctele pierdute pe final de joc, de data asta s-au întors. Îi felicit pe băieți pentru că au jucat cu încredere. Când jucăm cu încredere, putem bate pe oricine. Nu sunt subiectiv, cred că meritam victoria, datorită jocului, agresivitate pozitivă, nu i-am lăsat să joace, am avut șuturi la poartă, era păcat dacă nu marcam golul victoriei”, a declarat Marius Măldărășanu, la finalul partidei

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare