Greu de ucis! Victorie uriașă obținută de Ladislau Boloni în Ligue 1, prima după 10 etape, iar Metz se apropie de locurile de salvare

Metz, echipa antrenată de Ladislau Boloni, a obținut o victorie uriașă în etapa cu numărul 24 din acest sezon de Ligue 1, prima după 10 runde, și s-a apropiat destul de mult de locurile care asigură direct salvarea de la retrogradare la finalul stagiunii.

Formația tehnicianului român în vârstă de 70 de ani s-a impus cu scorul de 2-0 pe terenul celor de la Nantes, grație golurilor marcate de vedeta Mikautadze, din penalty, în minutul 58, respectiv Matthieu Udol în minutul 60, pasa decisivă fiind furnizată tot de fotbalistul georgian, care în prezent este doar împrumutat de Metz de la Ajax.

Victorie uriașă pentru Metz la Nantes, iar echipa lui Ladislau Boloni rămâne cu șanse reale în lupta pentru evitarea retrogradării în acest sezon de Ligue 1

Ultima victorie obținută de echipa fostului selecționer al naționalei României în acest sezon de Ligue 1 s-a înregistrat tocmai pe data de 26 noiembrie 2023, tot în deplasare, 3-2 cu Lorient. De atunci, au urmat nu mai puțin de 10 meciuri consecutive fără succes, perioadă în care Metz a înregistrat nu mai puțin de 9 înfrângeri și doar un singur rezultat de egalitate.

Fără îndoială deci că este vorba despre o „gură de oxigen” mai mult decât importantă pentru această echipă, care în urma succesului de la Nantes a ajuns la 20 de puncte după primele 24 de etape și, chiar dacă rămâne pe penultimul loc al clasamentului din Ligue 1, s-a distanțat la 3 pucte de Clermont, ocupanta ultimei poziții, s-a apropiat la doar două puncte de locul de baraj, pe care se află Lorient, echipă care însă are un meci mai puțin disputat, și, de asemenea, s-a apropiat la 3 puncte de Montpellier, grupare care în prezent ocupă poziția a 15-a, prima care asigură direct salvarea de la retrogradare, la același număr de jocuri disputate.

Această victorie a venit cum nu se putea mai bine pentru Ladislau Boloni, într-o perioadă în care fostul mijlocaș era supus unei presiuni incredibile din partea fanilor lui Metz, care i-au cerut în mai multe momente demisia în ultimele săptămâni pe acest fond al rezultatelor modeste obținute de echipă.

Se pare că va mai dura ceva timp până când tehnicianul va putea redeveni o opțiune pentru cluburile din Superliga

În acest context, s-a ridicat problema unei eventuale reveniri a experimentatului tehnician în fotbalul din România, cea mai plauzibilă variantă fiind reprezentată de Sepsi, în acest sens exprimându-se recent chiar patronul clubului din Sf. Gheorghe, Laszlo Dioszegi.

De asemenea, în aceeași perioadă, și Valeriu Iftime de la FC Botoșani a anunțat că l-ar dori pe Ladislau Boloni la echipa sa, dar, cu aceeași ocazie, a ținut să precizeze că este conștient de faptul că acest deziderat este aproape imposibil de atins.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare