Gigi Becali se umple de bani sezonul viitor! Ce a anunțat patronul lui FCSB și cum pot roș-albaștrii să „ucidă” competiția în SuperLiga

Gigi Becali (65 de ani), afaceristul de la „cârma” FCSB-ului, a dezvăluit suma importantă pe care campioana României o va încasa în stagiunea 2024-2025.

„Războinicul Luminii” are planuri mari pentru sezonul viitor, principalul său obiectiv fiind calificarea în grupele Champions League. Totodată, patronul roș-albaștrilor urmărește să obțină un profit și mai mare, iar „rețeta” financiară pregătită pentru viitor o depășește pe cea din anii trecuți.

Gigi Becali încasează cel puțin 10 milioane de euro

Este bine cunoscut faptul că excentricul milionar a obținut mai bine de un milion de euro doar din vânzările de bilete pentru derby-urile cu Rapid și CFR Cluj, din ediția recent încheiată a play-off-ului SuperLigii.

Conform spuselor lui Gigi Becali, FCSB poate încasa aproximativ 10 milioane de euro în sezonul următor, din bilete, drepturi de televizare și din contracte de sponsorizare. În continuare, patronul roș-albaștrilor a discutat despre cum s-ar putea ajunge în punctul în care FCSB să nu mai aibă concurență în competiția internă.

„Încasăm câteva milioane (n.r.- de euro) din bilete, normal. 5 milioane de euro, drepturi de televiziune încă două milioane și ceva… O să luăm 2,5 milioane de la sponsor (n.r.- din sezonul următor). Dacă intri în Ligă, după aia la revedere, s-a terminat totul. Mai poate să spere cineva (n.r.- la titlu)?”, a afirmat Gigi Becali, potrivit digisport.ro.

Este important de luat în calcul și alt aspect, acela al unor posibile transferuri în perioada de mercato. FCSB s-ar putea despărți de vedetele echipei, Florinel Coman sau Darius Olaru, lucru care ar aduce sume importante în bugetul campioanei.

NU RATA: Florin Tănase, ademenit cu un salariu uriaș la FCSB! Gigi Becali face totul pentru repatrierea fotbalistului

20.8 milioane de euro pentru FCSB dacă izbutește să ajungă în grupele Ligii

Prezența în primul tur preliminar al celei mai importante competiții intrecluburi din lume le va aduce roș-albaștrilor 150.000 de euro. Pentru accederea în turul secund, FCSB ar putea primi 350.000 de euro, în timp ce calificarea în turul trei le-ar asigura campionilor suma de 550.000 de euro. Play-off-ul Ligii pune „la bătaie” 750.000 de euro pentru cluburile care ajung în această fază.

UEFA va acorda 19 milioane de euro fiecărei echipe calificate în grupe, potrivit Give Me Sport. Astfel, dacă se adună și sumele obținute din calificări, FCSB ar putea ajunge să încaseze 20.8 milioane de euro în total.

  • O victorie în grupele Ligii este remunerată cu 2.15 milioane de euro, în timp ce o remiză este răsplătită cu 750.000 de euro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare