Gică Hagi a explicat de ce nu mai folosește mulți jucători tineri la Farul

Gigi Hagi a explicat de ce nu a mai folosit în acest sezon de Superliga la fel de mulți jucători tineri ca în anii precedenți, aspect remarcat de foarte multă lume din fotbalul românesc în ultima perioadă.

„Regele” a spus că, prin prisma faptului că Farul a fost angrenată în vara anului trecut în preliminariile cupelor europene, Champions League și apoi Conference League, a fost nevoit să se axeze și pe câțiva fotbaliști cu experiență, unii dintre ei aduși chiar din străinătate, pentru ca Farul să poată face față în cele trei fronturi în care echipa din Constanța a fost implicată la începutul acestui sezon.

Gică Hagi a explicat că a fost nevoit să apeleze la mai mulți jucători cu experiență, prin prisma parcursului european de la începutul sezonului

Managerul tehnic și acționarul majoritar al clubului de la malul mării a admis că această strategie s-a dovedit a fi una neinspirată și a lăsat de înțeles că în play-off-ul actualei ediții de Superliga, care stă să înceapă, va încerca să revină treptat la planul care l-a consacrat de altfel în ultimii ani, acela de a promova jucători tineri, din propria „pepinieră”.

„11 jucători au plecat, nu mai sunt față de anul trecut. Trebuie să vină alții, să ii arătăm pe alții. Am luat jucători de experiență pentru că eram în Europa în vară, am luat și străini. Se pare că în vara asta ne-a ieșit mai puțin. Totdeauna ai nevoie de experiență îmbinată cu partea tânără.

O să vedeți. Dacă am făcut 61 de jucători în prima ligă, fiecare echipă din prima ligă are jucători de la noi… Nu vreau să mai vorbesc până nu apar ei. Îi las pe ei să vină să vorbească. O să vedeți când o să apară. (n.r. dacă va folosi mai mulți jucători tineri în acest play-off de Superliga) Poate da”, a spus Gică Hagi la Digi Sport.

Obiectivul stabilit la Farul pentru acest play-off de Superliga

Anterior, în cadrul aceleiași intervenții telefonice, „Regele” a dezvăluit și că obiectivul echipei sale în acest sezon este reprezentat de ocuparea unei poziții care să permită participarea în cupele europene și în stagiunea viitoare.

„Să participăm în cupele europene. Absolut, bineînțeles. (n.r. dacă se poate implica Farul chiar și în lupta pentru titlu) Nu, în momentul de față nu cred, dar avem această mentalitate ca fiecare meci să mergem să îl câștigăm. Suntem departe, sunt puncte multe, dar să vedem, dacă câștigăm primele două-trei meciuri, se schimbă”, a mai spus Gică Hagi, potrivit digisport.ro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare