Gestul lui Neymar pentru Dani Alves a stârnit furie în Brazilia! „Nu rezolvă nimic pentru victimă!”

Gestul lui Neymar pentru Dani Alves a stârnit furie în Brazilia. Superstarul lansat în fotbalul mare de la Santos este criticat în țara natală pentru faptul că l-a ajutat pe Dani Alves. Fostul fundaș lateral a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare cu executare, după sentința din procesul în care a fost acuzat de viol.

Neymar i-a achitat victimei suma de 150.000 de euro drept daune. Conform spuselor din presa internațională, gestul lui Neymar a fost decisiv în reducerea pedepsei lui Dani Alves.

Gestul lui Neymar pentru Dani Alves a stârnit controverse în Brazilia

Pedeapsa pe care a primit-o Dani Alves include și cinci ani de probațiune, pe lângă un ordin de restricție, care se întinde pe perioada a nouă ani și jumătate, timp în care fostului fundaș al Barcelonei îi este interzis să ia legătura cu victima sa. Totuși, Alves nu a primit sentința maximă la finalul procesului, cea pe care procurorii o ceruseră – 12 ani, perioada maximă de detenție.

Fapta lui Neymar, care a plătit suma de 150.000 de euro din propriu buzunar, cu titlul de „răspundere civilă pentru victimă”, a contat foarte mult în reducerea pedepsei pe care Dani Alves a primit-o. În urma gestului său, superstarul brazilian a fost pus la zid în țara natală.

Multe personalități din lumea politică au comentat despre condamnarea lui Dani Alves. Spre exemplu, Irene Montero, fostul ministru al Egalității din Spania, dorește ca pedeapsa primită de fostul fotbalist să devină un exemplu. Și Gleisi Hoffmann, membră a Camerei Deputaților din Brazilia, a comentat pe marginea subiectului, susținând că Neymar a făcut o greșeală atunci când a achitat cei 150.000 de euro.

„Condamnarea violatorului Daniel Alves este exemplară, ea arată că societatea nu mai tolerează comportamentele sexiste și misogine. Absurdul a fost că a împrumutat bani de la Neymar, a plătit despăgubirea și a redus pedeapsa, lucru care nu rezolvă nimic pentru victimă, nu-i șterge suferința”, a spus Gleisi Hoffmann

Dani Alves are posibilitatea să facă recurs, după ce a fost condamnat

Brazilianul Dani Alves poate contesta sentința la Curtea Superioară de Justiție din Barcelona, iar în cazul în care rezultatul nu este unul favorabil pentru el, poate face apel la Curtea Supremă. Recent, avocata lui Dani Alves, Ines Guardiola, a vorbit despre faptul că fostul fotbalist va face recurs, sperând ca pedeapsă primită să fie anulată.

„Vom revizui sentința, dar vă pot spune că vom face recurs. Continuăm să credem în nevinovăția domnului Alves. El știe deja sentința. Îi vom apăra nevinovăția până la capăt”, a declarat Ines Guardiola, potrivit Marca

Dani Alves și Neymar sunt prieteni foarte buni, din perioada în care au fost colegi la Barcelona și la echipa națională a Braziliei. Acesta este și motivul pentru care cel din urmă a sărit să îl ajute pe condamnat. Potrivit afirmațiilor făcute de avocata lui Dani Alves, acesta nu stă deloc bine din punct de vedere financiar, având mari probleme cu banii.

De-a lungul carierei sale de fotbalist, Dani Alves a cucerit 44 de trofee, aflându-se la egalitate cu Lionel Messi, cel mai titrat jucător din istoria fotbalului. S-a lansat la Bahia, în Brazilia, după care a fost cumpărat de Sevilla, în anul 2002. A urmat perioada pe care acesta a petrecut-o la Barcelona, cea mai glorioasă din cariera sa. Ulterior, Alves a ajuns la Juventus, după care a mai jucat la PSG și Sao Paulo. În anul 2021 a revenit la gruparea de pe „Camp Nou”, unde a stat ceva mai bine de jumătate de an, mai apoi ajungând la UNAM Pumas, de unde s-a retras la începutul anului 2023. Fostul fundaș a cucerit Liga Campionilor de trei ori.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare