Dani Alves a fost condamnat la închisoare cu executare. Fostul fotbalist brazilian a fost găsit vinovat în procesul în care este acuzat de viol

Veste cruntă pentru Dani Alves. Mundo Deportivo anunță că fostul star al Barcelonei și al naționalei Braziliei a fost găsit vinovat de viol și a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare, cu executare. Procurorii au cerut 12 ani de închisoare, dar judecătorii au dat o sentință mai blândă dintr-un motiv straniu.

Dani Alves, condamnat 4 ani și 6 luni de închisoare pentru viol

Dani Alves se află închis de aproape un an, iar astăzi, 22.02.2024, a apărut în fața unui tribunal din Barcelona. La 17 zile după prima audiere, instanța a decis că fostul internațional trebuie să fie închis 4 ani și 6 luni de închisoare, după ce a violat o femeie pe care a cunoscut-o într-un club. Decizia nu este definitivă! Fotbalistl poate să atace această condamnare la Curtea Superioară de Justiție a Cataloniei și, în final, la Curtea Supremă.

Interesant este faptul că dacă decizia rămâne în picioare și după aceste două contestații, Dani Alves va sta sub supraveghere timp de cinci ani, iar nouă ani nu are voie să se apropie de victimă. În plus va trebui să achite toate cheltuielile de judecată, dar și să plătească despăgubiri de 150.000 de euro, susține Mundo Deportivo.

Dani Alves a scăpat ieftin, procurorii au cerut 12 ani de închisoare

Dani Alves a primit o condamnare foarte mică, dacă ne gândim că procurorii ar fi vrut să-l vadă închis 12 ani, perioadă maximă de detenție. Jurnaliștii de la Marca au descoperit un motiv straniu pentru care judecătorii au decis să-i acorde o pedeapasă mai mică. Dovezile au arătat că în acel moment Dani Alves era băut, iar în Spania alcoolul este considerat factor atenuant.

În timpul procesului au fost prezentate mai multe imagini în care acuzatul „părea să cadă”, iar experții au considerat că acesta ar fi suferit intoxicație alcoolică”, „care a cauzat deteriorări semnificative ale capacităților sale volitive”.

Povestea cazului de viol în care este implicat Dani Alves

Scandalul s-a declanșat în luna noiembrie a anului 2022, când jurnaliștii de la AS au publicat mărturia unei tinere care l-a acuzat pe Alves de viol.

„Îmi amintesc că s-a aşezat şi am început să-i spun: «Trebuie să plec, trebuie să plec. Îmi amintesc că mi-a ridicat rochia şi m-a făcut semn să mă aşez pe el. Şi a început să-mi spună o mulţime de lucruri. A insistat să îi spun lucruri… şi din acel moment m-am împotrivit (…) M-a rănit la genunchi şi am sfârşit prin a mă răni. A încercat să mă oblige să fac sex oral. M-am tot îndepărtat, până când m-a apucat de gât şi a început să mă pălmuiască”, a declarat tânara.

Dani Alves a spus în timpul audierilor că nu a fost vorba de viol și că reclamanta a fost de acord cu actul sexual.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare