FOTO. Rapid a ajuns în UEFA Champions League! Cum a fost susținut Horațiu Moldovan la meciul Atletico Madrid – Inter Milano

Se poate spune că Rapid a ajuns în UEFA Champions League, măcar pentru o seară, cu prilejul meciului jucat miercuri pe „Wanda Metropolitano” între Atletico Madrid și Inter Milano, în manșa retur din optimile de finală.

Gruparea spaniolă a reușit să se impună în urma executării loviturilor de departajare și s-a calificat astfel în sferturile de finală, după o nouă prestație fabuloasă avută de Jan Oblak, cel care l-a ținut din nou pe banca de rezerve pe Horațiu Moldovan.

Un steag cu Rapid a fost afișat în peluza galeriei lui Atletico Madrid în timpul meciului cu Inter Milano din UEFA Champions League

Chiar și în condițiile în care are un statut de „rezervă eternă” la formația din capitala Spaniei, fostul portar de la Rapid are parte de o susținere destul de importantă din partea fanilor lui Atletico, după cum s-a dovedit o dată în plus miercuri seară în timpul meciului cu Inter.

Concret, suporterii roji-blanco, cei care formează galeria echipei antrenate de Diego Simeone, au acceptat ca pe gardul peluzei să fie afișat și un steag cu Rapid, fosta formație a lui Horațiu Moldovan, cel mai probabil adus la stadion de unul sau mai mulți cetățeni români stabiliți în Spania, susținători ai grupării giuleștene.

Un steag cu Rapid a fost afișat în peluza în care stă în mod tradițional galeria lui Atletico Madrid, la meciul din UEFA Champions League cu Inter Milano. Sursă: Profimedia

De asemenea, un alt aspect de acest gen a putut fi observat cu ocazia acestui joc. În galeria lui Atletico a fluturat pe toată durata partidei un steag de dimensiuni considerabile pe care era desenată stema celor de la AS Roma.

Este cunoscut în lumea ultras faptul că gruparea „Frente Atletico” este „înfrățită” cu cei de la „Boys Roma”, una dintre cele mai vechi brigăzi de acest tip din Europa, înființată în 1972.

Jan Oblak a scris o pagină de istorie în cea mai importantă competiție europeană la nivel de cluburi

Așadar, revenind la Horațiu Moldovan, chiar dacă internaționalul român a fost din nou doar pe banca de rezerve, se poate spune că seara de miercuri a fost una agreabilă pentru el, prin prisma aspectului enunțat anterior și, în mod evident, datorită calificării obținute de echipa sa în sferturile de finală ale actualei ediții de UEFA Champions League.

La această performanță a contribuit cel mai mult chiar concurentul său pe post, Jan Oblak, cel care a apărat două lovituri de departajare și a intrat astfel în istoria celei mai importante competiții europene la nivel de cluburi, devenind primul portar implicat în trei astfel de „loterii”, toate terminându-se cu calificarea echipei sale în faza următoare.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare