FOTO. FRF și România îl pierd pe căpitanul lui Real Madrid! Andrei Perțea, liderul echipei U15 a „galacticilor”, a refuzat să joace pentru „tricolori”

România se confruntă cu o nouă veste proastă în privința viitorului, întrucât Andrei Perțea (14 ani), căpitanul formației U15 a lui Real Madrid, nu a dorit să evolueze pentru „tricolori”. Românul, ajuns vedetă în capitala Spaniei, este născut la Toledo. Astfel, a optat pentru a îmbrăca echipamentul reprezentativei iberice.

Tânărul talentat a ajuns la Real Madrid în urmă cu nouă ani, recent semnând prelungirea cu academia „galacticilor”. Raul Andrei Perțea a postat un mesaj pe rețelele sociale, cu privire la hotărârea sa în ceea ce privește echipa națională la care va evolua pe parcursul carierei.

România, un nou eșec: Andrei Perțea va îmbrăca tricoul Spaniei!

După cum am menționat anterior, căpitanul grupei U15 a Realului a ales să transmită noua veste prin intermediul Instagram. „Convocarea la naționala Spaniei e o imensă onoare. Vă mulțumesc pentru încredere”, a comunicat Andrei Perțea.

Debutul său în naționala Spaniei s-ar putea produce în cadrul turneului „Supa Cupa Pinatar”, o competiție amicală care se dispută în Murcia. Reprezentativele care vor da piept cu Spania U15 sunt Hong Kong, pe 23 aprilie, și Scoția, două zile mai târziu. Anul 2023 i-a adus lui Andrei Perțea convocarea la selecționata U15 a României. Tânărul jucător a îmbrăcat echipamentul „tricolor” de două ori, în partidele de pregătire cu Moldova U15, de pe 7 și 9 octombrie 2023, încheiate 1-1 și 6-1. A fost prezent pe teren timp de 60 de minute în fiecare dintre întâlniri, izbutind chiar să marcheze un gol în succesul categoric obținut contra moldovenilor.

Tânărul român, ajuns vedetă la Madrid, a semnat prelungirea înțelegerii cu Real

Andrei Perțea acoperă poziția de mijlocaș central la echipa de tineret a „galacticilor”. Tânărul român îmbracă tricoul cu numărul 8 și este colegul fiului unui mare fost fotbalist de pe „Santiago Bernabeu”. Raul Perțea este coechipier cu Enzo, băiatul brazilianului Marcelo.

La momentul prelungirii contractului său cu gruparea madrilenă, clubul a ales să transmită un mesaj pe rețelele sociale. „Tânărul nostru talent Raul Andrei tocmai și-a reînnoit contractul cu Real Madrid. Este jucătorul generației sale care a rămas cel mai mult timp în club”, au comunicat spaniolii.

Venirea lui Raul Andrei Perțea în cadrul clubului madrilen s-a produs atunci când fotbalistul avea vârsta de doar cinci ani. A fost adus de la Viso San Juan. La momentul respectiv, Raul Andrei Perțea a fost cel mai tânăr jucător transferat de Real Madrid. Părinții puștiului sunt români, însă au ales să se stabilească în Spania în urmă cu mulți ani.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare