Fostul oficial FRF îi „mitraliază” pe patronii din fotbalul românesc: „Nu avem de ce să ne ascundem”

Fostul oficial FRF îi „mitraliază” pe patronii din fotbalul românesc, dar și pe primarii și președinții de Consilii Județene care tind să se implice foarte activ la cluburile care sunt susținute din fonduri publice.

Este vorba despre Ciprian Paraschiv, fost director de dezvoltare în cadrul Federației Române de Fotbal, doctor în marketing sportiv, dar și fost căpitan și președinte la Poli Iași.

Fostul oficial FRF Ciprian Paraschiv îi „mitraliază” pe patronii din fotbalul românesc

El a făcut o analiză foarte amplă a evenimentelor care se petrec în prezent în fotbalul românesc, iar, în momentul în care a fost întrebat despre implicarea patronilor când vine vorba de chestiuni de natură tehnică, a exprimat un punct de vedere foarte ferm.

„E nevoie de manageri care să stăpânească zona administrativă și financiară, de specialiști în zonele de marketing, ticketing, comunicare și organizarea evenimentelor, la fel cum în plan sportiv ai nevoie de directori sportivi sau team manageri. Dar oameni cu competență reală, nu doar nume cu atestat puse acolo doar ca să fie!

Și, firește, dacă am dobândi și corpul de profesioniști, și organigrama funcțională, e nevoie imperios de o strategie clară pe termen mediu și lung în cadrul fiecărui club. Asta presupune să nu ajungem vreodată la cazuri de patroni- antrenori sau secretare pe post de manageri financiari ori primari cu veleități de…absolut orice funcție în club”, a spus Ciprian Paraschiv, potrivit newsonline.ro.

El a mers mai departe și a vorbit despre modul în care astfel de interferențe se răsfrâng asupra antrenorilor de la echipele respective și, în mod evident, asupra fotbaliștilor:

„E o situație inacceptabilă pentru fotbalul de performanță, nu avem de ce să ne ascundem. O astfel de practică nu doar că anulează statutul antrenorului, dar calcă în picioare și șansele jucătorilor de a se desăvârși profesional. În plus, pune toată funcționalitatea clubului într-o șansă de reușită minimă”.

Nu au scăpat nici politicienii care se erijează în proprietari de cluburi

De asemenea, în aceeași notă, Ciprian Paraschiv a identificat o altă problemă uriașă a fotbalului din România din prezent, reprezentată de folosirea anumitor investiții din bani publici în anumite echipe profesioniste, cu scopul de a obține un capital electoral în plus.

„Cât despre utilizarea fotbalului exclusiv ca vehicul electoral, aici avem încă o cauză majoră a prăbușirii performanțelor la nivel de cluburi. Cum să ai o competiție corectă și sustenabilă, când un club ajunge să depindă majoritar de autoritatea locală pentru că exsită un context electoral, iar apoi se prăbușește când nu mai e o miză pentru primar sau președintele de Consiliu Județean”, a mai spus Ciprian Paraschiv, conform sursei citate anterior.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare