Fost fundaș la Dinamo, arestat pentru un amantlâc. Cum a ratat Sandu Boc prezența la Campionatul Mondial din Mexic

Sandu Boc a fost unul dintre fundașii „de fier” ai naționalei României, dar deși a jucat în preliminariile pentru Campionatul Mondial de Fotbal din anul 1970 nu a fost în lotul lui Angelo Niculescu de la turneul final. Antrenorul l-ar fi convocat, dar nu avea cum pentru că jucătorul se afla în închisoare după ce bătut un angajat din securitate. A fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare, dar a ieşit după un an şi o lună.

De ce a ratat Sandu Boc prezența la Campionatul Mondial din Mexic

Sandu Boc a jucat prima oară la Petrolul și apoi la Dinamo, Sportul Studenţesc, Rapid şi Universitatea Craiova, iar în prima ligă a jucat în 224 de meciuri. La echipa națională nu a fost convocat de prea multe ori, dar ar fi putut să facă parte din lotul care a mers în Mexic la Campionatul Mondial de Fotbal din anul 1970. Doar că în perioada turneului final se afla în închisoare după ce a bătut un căpitan de la securitate, dar spune că a fost vorba despre „legitimă apărare”.

„S-a întâmplat că l-am bătut… că am avut scandal cu securistul la Athenee Palace jos, în bar, a ieşit un iureş mare, în ’69, înainte de Mexic. Şi a început procesul. Aici e o greşeală capitală a mea pe care am făcut-o, pentru că am nimerit la procuratură militară cu un procuror care eu prima dată am crezut că e homosexual”, a declarat Sandu Boc pentru Orange Sport.

Sandu Boc a primit o condamnare la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare, dar a ieșit după un an și o lună. Instanța a decis să-l elibereze pentru bună purtare, dar în perioada respectivă a fost ajutat și de colegii de la Dinamo, în special de Cornel Dinu.

„M-au îmbrăcat în haine vărgate şi m-au aruncat în cea mai dură închisoare din România, Policolor, unde erau cei mai mari criminali. Stăteam într-o cameră cu 80 de paturi şi peste 300 de persoane. Ploşniţele circulau prin pat cu sutele, era o mizerie incredibilă. Noroc cu Cornel Dinu, care risca mult aducându-mi bani, mâncare şi altele. Pentru că nu îl lăsau să intre, el venea prin spate, de pe câmp, intra prin porumb şi ajungea la mine”, a mai povestit fostul internaţional, conform adevărul.ro.

Povestea de dragoste cu nepoata șahului Iranului

Sandu Boc a fost un mare crai, iar poveștile sale de dragoste sunt celebre. A cucerit-o pe soția demnitarului comunist Vasile Patilineț, iar de aici este convins că a și pornit scandalul care i-a adus condamnarea și a avut chiar o aventură cu nepoata șahului Iranului. Pe Salomeea Djanhanghir a cunoscut-o la o piscină din Teheran.

„M-am logodit cu ea la Teheran în sufrageria casei ei, care era cam cât o sală de sport, după care m-am întors la Bucureşti şi a urmat povestea cu securistul bătut în bar, am fost arestat şi am pierdut legătura”, a spus fostul internațional.

Sandu Boc a mai spus că ar fi vrut să se însoare cu Salomeea, iar după ce a ieșit din închisoare au stabilit să se întâlnească, dar femeia nu a mai vrut să se complice și a plecat în Iran.

CV-ul lui Sandu Boc

224 de meciuri și 12 goluri în Divizia A
22 de meciuri în cupele europene
6 selecții la naționala României
două titluri de campion al României (cu Petrolul și Universitatea Craiova)
Cupa României cu Rapid

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare