Florin Răducioiu pune presiune pe naţionala României, la EURO 2024. Ce ar trebui să urmeze după meciul cu Ucraina

Analiştii din fotbal au atras atenţia că victoria, 3-0, cu Ucraina trebuie gestionată cu grijă de selecţionerul Edi Iordănescu. Ar exista pericolul, pentru jucătorii din naţională lipsiţi de experienţă, să se „culce pe-o ureche”, conform specialiştilor.

Florin Răducioiu a ținut să-i avertizeze pe tricolori și consideră că la EURO 2024 ”greul abia începe”.

Ce urmează în meciul cu Belgia

România va juca împotriva Belgiei, sâmbătă, de la ora 22.00, în al doilea meci din grupă, la EURO 2024.

”Nu este deloc o întâmplare. România a jucat un fotbal realist, de mare calitate, bazat pe o soliditate a apărării extraordinară, pe o inteligență tactică dovedită pe întreaga durată a partidei. O echipă care a știut să speculeze greșelile Ucrainei.

Nu aș dori să micșorez meritele echipei naționale, a meritat pe deplin, dar pe de altă parte, echipa Ucrainei a fost inexistentă, m-a surprins. România a început cu dreptul, a început într-o manieră incredibilă, nesperată.

E începutul unei campanii extraordinare. Trebuie să dea continuitate, sunt de acord cu ce a spus nea Mircea (n.r. Lucescu). Greul de acum începe, e o responsabilitate mai mare, va fi un meci mult mai complicat împotriva Belgiei. Am văzut o echipă care m-a surprins prin maturitate”, a spus Florin Răducioiu, conform sport.ro.

Presa din Ucraina a lăudat naţionala României

Presa din Ucraina a apreciat că naționala țării vecine și-a început drumul la EURO 2024 în „cel mai prost scenariu posibil” după ce jucătorii lui Sergiy Rebrov au fost învinși de România cu scorul de 3-0.

Desfășurarea jocului i-a determinat pe jurnaliștii ucraineni de la sport.ua să scrie că echipa lor putea să piardă chiar și la o diferență mai mare de scor această partidă. „Putea fi și mai rău. Ucraina a fost învinsă de România la Munchen”, au titrat jurnaliștii ucraineni.

„În mod evident, au fost părți diferite în acest joc. Noi am avut posesia, dar nu am reușit să ne creăm ocazii de gol. Nimeni nu se aștepta la un astfel de rezultat.

Avem un meci foarte serios în față contra Slovaciei. Avem nevoie să vorbim despre noi înșine și să fim gata pentru următorul joc. România este o echipă bună. Am spus asta la conferința de presă de ieri, este o națiune de fotbal.

Știu cum să joace fotbal și au arătat asta astăzi. Acum trebuie să ne concentrăm pe următorul meci, cel cu Slovacia”, a spus şi Sergiy Rebrov, selecţionerul Ucrainei.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare