Finală incendiară la Roland Garros! Carlos Alcaraz se impune după un meci colosal, de 4 ore și 19 minute, contra lui Alexander Zverev!

Carlos Alcaraz (21 de ani, locul 3 ATP) a dat piept cu Alexander Zverev (27 de ani, locul 4 ATP) în finala acestei ediții de la Roland Garros, prestigiosul turneu de Grand Slam care se desfășoară în capitala Franței. Pe zgura pariziană, cei doi tenismeni senzaționali au dat o luptă aprigă, care s-a întins pe parcursul a patru ore.

Carlos Alcaraz s-a impus la sfârșit, după un meci infernal, scor 6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2.

Duel de cinci stele în finala Roland Garros!

Ibericul și neamțul au produs deliciul iubitorilor tenisului prin prestațiile etalate în ultimul act de la Paris. Alexander Zverev nu a avut parte de debutul dorit, începând cu două greșeli duble. Totuși, acesta s-a ținut aproape de fenomenalul Carlos Alcaraz, însă spaniolul s-a detașat la 5-3 în setul de start. Germanul a servit pentru a rămâne cu șanse în primul act, însă sportivul de pe locul trei mondial a ieșit învingător, scor 6-3.

Carlos Alcaraz s-a dovedit a fi mai pregătit și în startul setului secund, adjudecându-și primul game. În ciuda acestui fapt, Zverev s-a mobilizat și a reușit să revină, răsturnând scorul la 4-2 în favoarea sa. S-a ajuns la 5-2, iar în cel de-al 8-lea game, tenismenul din Germania s-a impus la 0. Astfel, setul cu numărul doi i-a revenit, iar fanii erau în extaz datorită spectacolului la care luau parte.

Spaniolul și-a revenit în al treilea set, având un avantaj de două game-uri, scor 4-2. Alexander Zverev a arătat din nou că este capabil de a întoarce soarta punctelor puse la bătaie, egalând situația pe tabelă la 5. Neamțul a ieșit învingător din actul trei, iar scorul la seturi era 2-1 în favoarea acestuia.

Carlos Alcaraz a dominat al patrulea set al finalei de la Roland Garros, impunându-se categoric, fără emoții, scor 6-1.

Și-a menținut forma în fața lui Zverev și în actul decisiv. A condus cu 3-2, urmând la servă. Și-a făcut datoria în continuare, mărind diferența la 4-2. Energia lui Alexander Zverev părea să se fi sfârșit. Carlos Alcaraz a simțit acest lucru, profitând și devenind noul campion de la Roland Garros, după 6-2 în decisiv. Este primul titlu obținut de acesta în capitala Franței.

  • Bjorn Borg, fosta legendă din tenisul internațional, campion de șase ori la Paris și de cinci ori la Wimbledon, i-a înmânat trofeul.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare