Fanii lui Jeonbuk nu au mai rezistat și l-au pus la zid pe Dan Petrescu: „Când a jucat vreodată fotbal?”

Fanii lui Jeonbuk s-au îndreptat împotriva lui Dan Petrescu după eliminarea echipei sud-coreene din Liga Campionilor Asiei, care a fost provocată de o altă formație din această țară, Ulsan HD.

Momentul s-a produs în sferturile de finală ale acestei competiții, după un 1-1 pe terenul lui Jeonbuk și un 1-0 pentru Ulsan în returul de pe teren propriu. La finalul manșei secunde, „Bursucul” a invocat faptul că echipa sa și-a creat foarte multe ocazii de gol, dar portarul advers a fost într-o zi de grație.

Dan Petrescu a fost pus la zid de fanii lui Jeonbuk după eliminarea echipei sud-coreene din sferturile de finală ale Ligii Campionilor Asiei

Această explicație nu i-a făcut pe suporteri să „digere” mai bine eșecul echipei lor. Ba chiar din contră. Mulți dintre ei au postat mesaje foarte dure la adresa antrenorului român în vârstă de 56 de ani, atât în secțiunile de comentarii de la diferite site-uri, cât și pe rețelele sociale.

De exemplu, pe site-ul Teamblind, un fan a lansat întrebarea retorică: „Când a jucat vreodată Jeonbuk-ul lui Petrescu fotbal?”, iar răspunsurile altor utilizatori au venit rapid, în aceeași notă: „Ce-a făcut cu jucătorii scumpi transferați? Ce-a făcut cu cantonamentele scumpe? Prestațiile nu s-au schimbat de când a preluat echipa”, „Minge lungă. Când a jucat la Chelsea, a practicat același fotbal pe stil vechi”.

De asemenea, pe platforma Evergreen, un alt simpatizant al lui Jeonbuk a pus la îndoială decizia directorului sportiv Park Ji-Sung, fostul fotbalist de la Manchester United, de a-l numit pe Dan Petrescu în funcția de antrenor principal. S-a făcut apel inclusiv la perioada petrecută de fostul fundaș dreapta pe banca lui CFR Cluj.

„Faptul că Petrescu a preluat echipa face să pară că Park Ji-Sung (n.r. director tehnic) a vrut să vadă ce tactici folosește, după ce a fost adus prin conexiunile cu Roberto Di Matteo (n.r. consilier și fost coleg la Chelsea). Mă întreb câte meciuri de la CFR au fost privite. Chiar nu putem să ducem clubul într-o direcție potrivită?”, a scris fanul respectiv.

Ce i se reproșează antrenorului român

Nu în ultimul rând, suporterii lui Jeonbuk s-au exprimat foarte contondent la adresa lui Dan Petrescu și pe X, fostul Twitter:

„Petrescu ar trebui să plece. Nici nu vreau să spun mai multe. Am spus-o încă de la finalul sezonului. Ce e bine în a păstra un antrenor fără tactici?”, „Nu cred că Petrescu e potrivit. Chiar nu pot acești jucători să obțină rezultate? Aduceți-l înapoi pe Kim Doo-Hyun”, „Dan Petrescu, nu e vremea să ne arăți ceva? Ai venit în mijlocul sezonului trecut, dar chiar și așa ar fi trebuit să aduci jucătorii doriți și să arăți rezultatele muncii din presezon. Nu știu ce fel de fotbal vrei să joci, nu te poți folosi de jucători, iar acum ai ajuns la 5 meciuri fără victorie. Vă rog să înțelegeți, chiar dacă cuvintele mele sunt dure. Este o situație dificilă”, au fost doar unele dintre comentariile de acest gen postate acolo.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare