EXCLUSIV | Strategia lui Gigi Becali, ”demontată” de foștii jucători: ”Cum să joci cu Băluță atacant?!” Avertisment pentru FCSB

Dorin Goian (43 de ani) crede că FCSB este în scădere de formă, iar Rapidul poate profita de situație. Fostul fundaș al FCSB a criticat, într-o reacție pentru Sportpesurse, strategia lui Gigi Becali.

FCSB a fost de nerecunoscut în derby-ul cu Rapid. ”Am crezut că e banc”, a reacțional Marcel Răducanu, pentru Sportpesurse. Iar Gigi Becali nu a ratat ocazia de a-și critica public jucătorii. Luni, omul de afaceri a revenit și și-a asumat întreaga vină. Și foștii jucători ai roș-albaștrilor sunt de părere că strategia a fost greșită. FCSB nu a mai câștigat de 9 ani titlul în Liga 1.

Dorin Goian: ”FCSB foarte slabă, Rapidul foarte bună”

Contactat de Sportpesurse, Dorin Goian a declarat că eventuala victorie a FCSB ar fi închis campionatul. Acum, totul este relansat, spune fostul fundaș de fier.

”Scorul reflectă exact ceea ce s-a întâmplat pe teren. Steaua foarte slabă și Rapidul bună. În general, Rapidul se mobilizează foarte mult împotriva FCSB. În ultimii ani Rapidul a câștigat aproape fiecare derby.

S-a animat campionatul, într-adevăr playoff-ul o să fie mai spectaculos. Dacă bătea FCSB, era închis. Din punctul ăsta de vedere, al suporterilor, celor care se uită la tv și care urmăresc campionatul românesc, e mai bine că s-a terminat așa. Sperăm ca la final FCSB să reziste și să aibă puterea să își mențină poziția.

Va trebui să fie foarte atenți, sunt în scădere de formă. Cel mai important e primul joc, cel cu Sepsi. Trebuie să îl trateze ca pe o finala. La final, trebuie să ia titlul.

(De unde vine scăderea de formă – n.r.) Nu știu, nu cunosc motivele, ei știu mai bine. Antrenorii, cei care lucrează acolo știu motivele. Cred că poate fi un motiv pentru că în mare parte s-a cam mers pe același nucleu și poate a intervenit o stare de oboseală. Banca nu îi ajută mai deloc, au o bancă destul de șubredă, destul de slabă. Asta poate fi unul din motive”, a declarat Dorin Goian pentru Sportpesurse.

Rapidul în creștere, FCSB în scădere

Dorin Goian a a jucat pentru FCSB între 2005 și 2009. Pe lângă cele două titluri, ”Goe” și-a trecut în palmares și celebra semifinală de Europa League, pierdută în fața englezilor de la Middlesborough.

Goian spune că FCSB are nevoie să nu piardă în playoff, pentru a fi sigură de primul titlu după 9 ani de secetă.

”E clar, în playoff, orice victorie este foarte importantă. Când joci contra contracandidatelor, e bine să nu pierzi, să îi ții la distanță.

Mie îmi place foarte mult cum arată Rapidul de la mijloc în sus. Au jucători de foarte mare calitate, care marchează meci de meci. Aceste noi veniri, Rrahmani, Krasniqi, Burmaz, Papeau sunt într-o formă bună și din punctul ăsta de vedere mi se pare că Rapidul parcă e pe o creștere de formă, iar FCSB este pe o scădere.

E foarte important cum încep. Ngezana sau Dawa sau cine joacă acolo trebuie să fie fundași centrali și trebuie să joace ce trebuie să joace”, a mai spus Dorin Goian pentru Sportpesurse.

Critici către Becali: ”Cum să joci cu Băluță număr 9?”

FCSB a trimis cu Rapid o formulă de atac cu Popescu, Băluță și Coman, în care fostul jucător al Craiovei a evoluat ca vârf împins.

Dorin Goian crede că strategia este una greșită. Fostul fundaș din Ghencea regretă plecarea lui Compagno. Italianul tocmai a spart gheața în China.

”Dacă tu ești echipă care vrei să câștigi titlul, trebuie să ai variante. Sau să joci cu Băluță număr 9, nu știu cum să joci cu Băluță atacant. Din punctul meu de vedere, Băluță nu este număr 9. Din pacate, eu nu l-aș fi lăsat să plece pe Compagno. Era un număr 9 veritabil, atacant puternic. L-aș fi ținut să se termine campionatul și apoi se găsea o soluție”, a declarat Dorin Goian pentru Sportpesurse.

„Păi, ce s-a întâmplat? S-a întâmplat mândria mea și trufia mea. Au vreo vină ei, jucătorii?
Gigi Becali

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare