EXCLUSIV | Semnal de alarmă oficial, după violențele de la Dinamo – UTA: ”Stadionul Arcul de Triumf nu a fost făcut pentru fotbal!”

Alin Petrache (47 de ani) trage un semnal de alarmă după evenimentele din timpul meciului Dinamo – UTA. Partida s-a disputat pe stadionul Arcul de Triumf, iar fanii celor două echipe s-au întrecut în violențe. La final, arena a fost serios afectată.

Este scandal după ultimul meci jucat pe ”Arcul de Triumf”. Dinamo a primit vizita celor de la UTA, într-un meci care a contat pentru runda 30 din Superliga. Rivalitatea dintre cele două grupări a dus la evenimente reprobabile. Cu atât mai mult cu cât fanii oaspeți au fost ”ajutați” de cei de la CSA Steaua, cu care sunt înrudiți. De aici și până la violențele izbucnite pe străzile din jurul stadionului Arcul de Triumf sau de pe stadion a fost doar un pas.

Alin Petrache, semnal de alarmă

Cunoscut pentru opoziția sa față de organizarea partidelor de fotbal pe stadionul-casă al rugby-ului, Alin Petrache revine cu un mesaj public. Contactat de Sportpesurse, președintele FRR spune că arena nu a fost construită pentru meciuri de fotbal și că oricând se poate ajunge la tragedii.

”(Ați căzut meciul? n.r.) L-am văzut și eu, ca și Dvs, atât. Mă afectează din punct de vedere al meciurilor din campionat, vom avea meciuri din campionatul național de rugby. Pentru națională nu va fi problemă. Vom avea Cupa României, care vine cât de curând.

Sper să nu fie afectată suprafață atât de tare. Acest stadion nu a fost făcut pentru fotbal, pentru antrenament, ci pentru meciurile de rugby.

Eu sunt atașat din puncte de vedere financiar, nu doar emoțional. Am investit. Daunele nu ne interesează pe noi foarte tare, dar ne interesează din punct de vedere al participării, al jocurilor pe care le vom desfășura.

În doua săptămâni avem finala Cupei, e clar că suntem îngrijorați. Cred că nu va fi o problemă”, a declatrat Alin Petrache pentru Sportpesurse.

Din punct de vedere al securității, acest stadion nu a fost făcut pentru fotbal, pentru a putea organiza meciurie de nivelul acesta de securitate. Intrările se fac doar din (Bulevardul – n.r.) Mărăști, nu se poate face intrarea prin spate, pentru că acolo sunt mai multe terenuri.
Alin Petrache, pentru Sportpesurse.

Organizatorii: ”Asta nu înseamnă să fii suporter”

”Cât de greu este să construiești și cât de ușor este să distrugi… Meciul disputat aseară pe stadionul CSN Arcul de Triumf, între Dinamo si UTA s-a lăsat cu pagube uriașe.

60 de scaune complet distruse, terenul este afectat pe o suprafață de 30%. Asta nu înseamnă să fii suporter și nu asta presupune sportul.

Aseară am asistat cu regret la o demonstrație de forță inutilă, am văzut ce înseamnă orgoliul orbesc și lipsa de respect pentru o echipă, locul în care te afli și sport. O imagine tristă pentru toată lumea…

O echipă de criminaliști a rămas pe stadion după meci și a luat amprente. Cei responsabili de tot dezastrul vor fi trași la răspundere. A fi suporter, nu înseamnă asta…”, este postarea Complexului Sportiv Național ”Arcul de Triumf”.

Noi trebuie să recunoaștem că avem partea noastră de vină. Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat.
Andrei Nicolescu, Dinamo

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare