EXCLUSIV Sabin Ilie cel năzdrăvan: ”La Steaua ne luasem pistoale. I-am speriat pe unii în discotecă”. Cum s-a rătăcit cu Pițurcă la vânătoare!

Sabin Ilie a povestit întâmplări inedite din viața sa și se miră că a rămas în memoria publicului cu imaginea unui om conflictual și pus mai mult pe distracții

Sabin Ilie – aventurile secrete din afara fotbalului

Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru sportpesurse.ro, integral AICI, Sabin Ilie a făcut o incursiune spectaculoasă prin viața și cariera sa. A vorbit nu doar despre aventurile din fotbal, ci și despre episoade de culise, inedite. Și a punctat că ”nu știu de unde a scos lumea că am fost un petrecăreț. Nimeni nu m-a văzut într-o discotecă, în afară de ocaziile când mergeam cu echipa. Sau la un lăutar, asta da!”.

”Ne credeam John Wayne”

Relatează un moment necunoscut petrecut în urmă cu circa două decenii: ”La Steaua, ne-am luat aproape toți pistoale cu gaze. Ne vedeam John Wayne. Umblam cu bani după noi, se mai putea lua unul-altul de tine, te mai protejai. Iar într-o seară eram în discoteca lui Adi la Craiova și-a apărut o situație mai tensionată. Am scos pistolul, doar m-am jucat puțin cu el. L-am arătat, mare, frumos. Dar n-am tras!”.

A detaliat: ”S-au speriat unii un pic! Eu însă nu m-am certat cu nimeni. Nu înțeleg cum mi s-a creat această imagine. Cu pistolul respectiv am tras de câteva ori în sus. Am fost și vânător la viața mea. Dar l-am predat după câțiva ani”.

”Eu căram rucsacul, nea Piți după mine”

Și-a adus aminte și de o scenă simpatică petrecută la vânătoare: ”Eram cu nea Piți pe un domeniu undeva prin Bacău și ne-am pierdut în pădure. Ne-am rătăcit pe munte, fără telefon, fără nimic. Eu căram rucsacul, nea Piți după mine. Am găsit drumul abia după vreo trei ore. Ăilalți ne-așteptau de mult la sosire”.

Sabin Ilie l-a avut antrenor pe Pițurcă la națională, dar a făcut și ieșiri la vânătoare cu fostul selecționer. Credit line: DANIEL MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Fostul atacant de la Valencia și Fener se mai confesează: ”Am tras în special la mistreți, la fazani, la rațe. În prezent mai ochesc cu pușca doar la talere. Mă ocup mai mult de pescuit. Cea mai mare captură a fost un crap de vreo 21 de kilograme”

„La final de carieră m-am simțit un om bogat. Nu însă financiar, ci prin prisma experiențelor de viață acumulate. Am intrat în fotbal un om, am ieșit altul. La început eram mai vulcanic, timpul și anturajul m-au mai ponderat însă”

”Am cântat cu Vali Vijelie la banchetul lui Dinamo”

Nu ascunde nici momentele când alegea să devină one man show: ”La Steaua eram sufletul petrecerilor, la Dinamo am cântat cu Vali Vijelie la banchetul de după campionat. Asta cu lăutarii mi-a plăcut. Recunosc! Dar nu însemna că sparg și distrug tot în jurul meu. Continui să cânt când am ocazia, uneori împreună cu Adrian. Mă acompaniază la orgă. La mine nu se poate fără fotbal și fără muzică”.

  • 5 trofee a cucerit Sabin Ilie, toate cu Steaua: 2xtitlu, 2xCupa României (1996, 1997), Supercupa României 1995

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare