EXCLUSIV. Rodion Cămătaru arată cu degetul către vinovații pentru situația dramatică de la Dinamo! Legendarul fotbalist nu a iertat pe nimeni

Rodion Cămătaru (65 de ani) a vorbit, în exclusivitate, pentru Sport pe Surse, despre cazul de la Dinamo și momentul slab al fostei sale formații. Cel care a îmbrăcat tricoul „câinilor roșii” timp de trei sezoane este de părere că întrecerea internă ar avea de suferit, în eventualitatea în care trupa din „Ștefan cel Mare” ar ajunge în liga secundă.

Dinamo București este la doar câteva ore de meciul cel mai important al sezonului și speră să se salveze de la retrogradare pe ultima sută de metri. „Câinii roșii” ocupă penultima poziție din play-out, fiind la egalitate de puncte cu „lanterna roșie”, FCU Craiova 1948, în timp ce gruparea antrenată de Mircea Rednic este prima în această ierarhie. Misiunea este una tot mai complicată pentru clubul bucureștean, deoarece arădenii au arătat foarte bine în a doua parte a sezonului și nu se vor da la o parte din calea celor trei puncte.

Rodion Cămătaru, consternat de traseul lui Dinamo în acest sezon!

Pe lângă potențialul succes al dinamoviștilor în această confruntare, victoria nu ar fi suficientă, deoarece jocul celorlalte rezultate depinde enorm. Astfel, hazardul va juca un rol extrem de important în ceea ce privește rămânerea în Superligă pentru echipa condusă de pe margine de tehnicianul croat. De aceeași părere este și fostul fotbalist legendar al clubului, Rodion Cămătaru, care cunoaște principalele lipsuri ale echipei din prezent și care amintește de ceea ce ar fi putut să se întâmple, dacă scenariul din acest sezon ar fi fost unul diferit:

„Într-adevăr, putem vorbi și de ghinionul care a existat la acest club. Îmi aduc aminte că cel puțin 4-5 puncte, dacă nu mai multe, au pierdut în prelungiri, iar punctele acelea erau suficiente pentru a salva fără baraj. Dar acesta este fotbalul, îți oferă cele mai mari surprize, întotdeauna poate să îți ofere. Să sperăm că șansele acelea, oricât de mici ar fi, să îi ajute pe acest final de sezon”, a transmis fostul atacant român trecut și pe la Universitatea Craiova, de-a lungul carierei sale.

Fostul fotbalist speră ca Dinamo să nu retrogradeze!

De asemenea, același Rodion Cămătaru a subliniat motivul pentru care prezența celor de la Dinamo cântărește mult și a comentat imaginea competiției interne în absența formației „alb-roșii”:

„Din păcate, normal că foarte multă lume este tristă și va fi tristă dacă Dinamo va retrograda, pentru că fără Dinamo, campionatul va fi mult mai slab. Marea majoritate a echipelor ar regreta acest lucru. Un campionat fără o echipă cu așa istorie și care a reprezentat fotbalul românesc pe plan internațional și s-a făcut cunoscută, nu va mai fi la fel de frumos.

În primul rând, aș vrea să aplaud faptul că multă lume este lângă Dinamo. Ajutorul acela din exterior al suporterilor a fost ceva fantastic. În România, nu a fost niciodată așa ceva, să fie atâta lume lângă o echipă care trecea prin momente foarte grele din punct de vedere financiar. A fost incredibil că a reușit să strângă atâția suporteri”, a adăugat fostul jucător al „câinilor”.

Cămătaru nu ar accepta un post la Dinamo

Un alt aspect abordat de Rodion Cămătaru despre echipa care se zbate să se mențină în primul eșalon al fotbalului românesc a fost redat de structura internă a clubului, venită la pachet cu schimbările de acționari. Fostul internațional al țării noastre a scos în evidență lipsa de continuitate a principalilor investitori, dar a și dat verdictul în legătură cu o potențială apropiere administrativă față de echipă din partea sa:

„Au trecut prin momente grele de organizare, cei care au avut-o în mână și au lăsat-o. Au pierdut jucători și nu au avut suport financiar.

Mi-e greu să mai accept un job la nivel intern la vreun club, sunt deja la o vârstă. Mi-e greu să plec din Craiova și să mă mut la București, dar asta nu înseamnă că Dinamo nu reprezintă mult în viața mea. Sunt două echipe la care am jucat și la care țin mult”, a concluzionat fostul fotbalist român care s-a remarcat cel mai tare în Oltenia.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare