EXCLUSIV | Radu Drăgușin, sfătuit de fostul fundaș al naționalei: ”Este important!” Ce atuuri are omul momentului din fotbalul românesc

Dorin Goian (43 de ani) spune că Radu Drăgușin (22 de ani) are nevoie să se impună la Tottenham, pentru a fi sigur de prezența la Campionatul European din 2024.

Radu Drăgușin este cu siguranță omul momentului din fotbalul românesc. Transferat de Tottenham de la Genoa pentru o sumă record, Drăgușin a prins doar câteva minute în tricoul londonezilor. Ultima etapă din Premier League i-a adus însă și vestea mult așteptată. Accidentarea lui Van de Ven i-a deschis drumul spre terenul de joc, iar românul a profitat din plin cu Aston Villa.

Sfaturile lui Dorin Goian către Radu Drăgușin

Fundașul naționalei a intrat la Birmingham imediat după debutul reprizei secunde. S-a achitat excelent de sarcini, iar englezii i-au lăudat jocul și curajul.

Contactat de Sportpesurse, Dorin Goian spune despre Drăgușin că este un jucător exponențial, dar că trebuie să se ridice cât mai repede la nivelul și valoarea Premier League.

”Radu Drăgușin trebuie să joace, vine turneul final, european. Și ei, și antrenorul și suporterii își doresc să joace. Sunt jucători importanți, exponențiali și au nevoie de minute. Sperăm să joace din ce în ce mai mult și să își recapete încrederea.

Este fundașul echipei naționale, care a jucat aproape toate meciurile, a făcut parte din cea mai bună apărare. Are calități, dar să joci în Anglia nu e ușor. Este foarte mare și concurența.

Este clar că joacă la o echipă de top. Este un băiat cu capul pe umeri și știe mai bine ce trebuie să facă, pare și destul de matur”, a spus Dorin Goian, pentru Sportpesurse.

Radu Drăgușin se cere titular

Fundașul naționalei a declarat după victoria cu Aston Villa că s-a simțit foarte bine pe teren, dar că așteaptă cât mai multe minute.

„Sunt foarte fericit că am câștigat astăzi. A fost un meci foarte important și ne bucurăm că am obținut puncte importante pentru cursa noastră pentru competițiile europene.

Au jucat bine (n.r. – adversarii), însă au luat cartonaș roșu și nu au mai putut să pună presiune pe noi, ceea ce ne-a permis să controlăm jocul pe tot parcursul meciului.

Da, îmi lipsea acest sentiment (n.r. – emoția de a fi pe teren). Sunt foarte fericit și privesc înainte. M-am simțit foarte bine pe gazon, am avut un ritm foarte bun și cum am spus, sper să primesc cât mai multe șanse de a juca.

Ne vom concentra pe fotbalul nostru, să jucăm cât mai bine, pentru că avem un fotbal frumos și sperăm că vom reuși să scoate rezultate bune.

Mă simt foarte bine în Anglia. Oamenii de la club m-au primit foarte bine și deja mă simt ca acasă aici”, a spus Radu Drăgușin, după victoria cu Aston Villa.

Până la meciurile naționalei, programate în luna martie, Radu Drăgușin poate prinde și un meci ca titular. Tottenham o întâlnește pe Fulham, sâmbătă, de la ora 19:30.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare