EXCLUSIV. Prima reacție a lui Nicolae Badea după vestea eliberării lui Dănuț Lupu: „Am făcut un demers pentru a-l angaja”

Nicolae Badea a oferit o primă reacție, în exclusivitate pentru Sport pe Surse, după aflarea veștii că Dănuț Lupu urmează să se elibereze în foarte scurt timp din penitenciarul Rahova.

Cererea de eliberare condiționată depusă de avocații fostului fotbalist a fost aprobată de judecătorii de la Tribunalul București în cursul zilei de miercuri, iar decizia a fost deja publicată pe portarul online al instanței, astfel încât fostul internațional va fi pus în libertate în doar câteva ore.

Nicolae Badea a explicat că a demarat deja procedurile pentru angajarea lui Dănuț Lupu în cadrul ACS FC Dinamo

La scurt timp după apariția în spațiul public a acestei informații, Nicolae Badea, președintele ACS FC Dinamo, echipă care evoluează în prezent în Liga 4, a reiterat că urmează ca în viitorul apropiat Dănuț Lupu să fie angajat în cadrul acestui club, într-o funcție de coordonare pe plan sportiv, aspect care de altfel, cel mai probabil, a cântărit decisiv în decizia jucătorilor de a-i acorda fostului sportiv eliberarea condiționată, prin prisma faptului că această cooptare a lui în entitatea condusă de șeful de la ComputerLand ar reprezenta o dovadă a reabilitării sale în societate.

„Păi noi am făcut un demers în a-l angaja la FC Dinamo, pe un post care presupune expertiză sportivă. Deocamdată va lua legătura cu noi, nu s-a putut lua până acum pentru că a fost situația de așa natură, disponibilitate avem.

E greu să mă pronunț în materie juridică. Uman o consider prea drastică (n.r. pedeapsa inițială). Probabil că o altă formulă, dar nu știu dacă o altă prevedere juridică era aplicabilă. Mi-e greu să mă pronunț, nu am competența necesară.

Numai cu familia și cu avocatul am discutat un număr limitat de minute. Pe Dan Lupu îl știu de când a venit de la Galați la Dinamo și a fost unul dintre jucătorii pe care i-am agreat tot timpul.

„Nu a fost un tip conflictual nici când era sportiv”

Când sun eu, când mă sună el, nu contează, mă bucur pentru el pentru că este în libertate și sunt convins că lucrurile nu vor reveni foarte repede la normal pentru că este firesc, este dificil, cu atât mai mult că are probleme de sănătate pe care le știu și am fost alături de el.

Cred că este o experiență dincolo de fapta neplăcută și dincolo de traumele sale și ale familiei. Sunt convins că va fi mult mai atent la orice se va întâmpla în viitor.

A fost liniștit, nu a fost un tip conflictual nici când era sportiv. Nu putea primi suspendare pentru că își dribla adversarii sau pentru că făcea preluări impecabile”, a spus Nicolae Badea pentru Sport pe Surse.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare