EXCLUSIV | Prima reacţie a lui Ilie Năstase după ce Simona Halep n-a primit wild-card la Roland Garros 2024: „E urât ce s-a întâmplat”

Simona Halep a fost evitată de organizatorii de la Roland Garros 2024. Sportiva noastră n-a primit wild-card-ul necesar participării la Grand Slam-ul pe zgură.

Aşadar, jucătoarea de 32 de ani va rata şi ediţia din acest a turneului de la Paris, chiar dacă a revenit pe teren în urma perioadei de suspendare din cazul de doping.

Tradiţia românilor la Roland Garros

Ilie Năstase a fost primul român campion la Roland Garros, la simplu, în 1973. Reuşea o victorie fabuloasă în faţa lui Nikki Pilic (Croația): 6-3, 6-3, 6-0. În total, „Nasty” a avut 16 participări la cel mai mare turneu pe zgură al Franţei. A debutat în turnee majore pe suprafața roșie din capitala Franței, în 1966, la 19 ani, și a jucat ultima dată în 1984, la 38 de ani.

Apoi, tot la Roland Garros, Virginia Ruzici avea să triumfe în 1978, după finala cu Mima Jaušovec, scor 6-2, 6-2. Tradiţia rezulatelor remarcabile la Grand Slam-ul din Franţa a fost dusă mai departe de Simona Halep. Ea a jucat trei finale aici. În 2014 a pierdut în fața Mariei Sharapova, iar în 2017 a cedat în fața Jelenei Ostapenko. A câștigat turneul în 2018, după ce a învins-o pe Sloane Stephens.

Ilie Năstase, dezamăgit de organizatori

Dar acum, în 2024, când Simona Halep poate că avea cel mai mut nevoie de ajutorul turneului ei preferat, iată că organizatorii i-au întors spatele şi i-au produs o mare dezamăgire. Românca n-a primit un wild-card pentru a participa la mea competiţie de la Paris.

Francezii au anunțat marți, 14 mai, lista jucătoarelor invitate pe tabloul de calificări, dar și pe cel principal. Organizatorii au ales șase sportive din Franța, una din Australia și una din SUA

Foarte dezamăgit de opţiunile organizatorilor a fost şi Ilie Năstase.

„În general, aşa se întâmplă, le bagă pe ale lor. Şi noi facem la fel. Nu decidem noi ce se întâmplă la Roland Garros, dar cred că ar trebui să iasă şi ei, să dea un comunicat, să explice şi de ce au refuzat-o.

E totuşi campioană la Roland Garros în 2018, a câştigat turneul şi la junioare. Repet, cam aşa se întâmplă la toţi care au turnee: prioritate au jucătorii lor. E urât că nu i-au dat Simonei un wild-card.

Nu ştiu dacă prezenţa ei la Jocurile Olimpice este afectată, acolo ar trebui să primească o invitaţie, doar participă toate ţările din lume”, a afirmat Ilie Năstase pentru Sport pe Surse.

Presa internaţională, susprinsă de absenţa lui Halep

Jurnaliştii străini i-au luat apărarea Simonei Halep. Au rămas şi ei surprinşi că fostul nr.1 WTA şi campioana de la Roland Garros din 2018 n-a primit o invitaţie la competiţia de la Paris.

„Dacă vor mai exista retrageri, Emma Răducanu, câştigătoarea de la US Open 2021, va trebui să treacă prin calificări. Românca Simona Halep, care revine în competiţii după suspendare, a fost, de asemenea, uitată”, au precizat cei de la RMC Sport.

De asemenea, şi americanii de la tennisuptodate.com au amintit despre situaţia româncei: „Niciun motiv de bucurie pentru Halep, Wozniacki şi Răducanu”.

Simona Halep – Kessler McCartney, turul 1 de la Trophee Clarins 2024

Simona Halep (32 de ani, 1149 WTA) revine pe zgură după o perioadă de absenţă de 2 ani, în meciul cu Kessler McCartney, din turul 1 de la la Trophee Clarins 2024. Va fi al doilea meci pe care sportiva noastră îl va disputa în 2024, după suspendarea în cazul de doping. TAS i-a redus sancţiunea la 9 luni, după ce ITIA dictase, iniţial, 4 ani.

Organizatorii au fost nevoiţi să amâne meciurile pentru ziua de miercuri, după ora 16.00.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare