EXCLUSIV | Planul secret al lui Neymar, dezvăluit din România: ”Urmează exemplul lui Messi!” Motivul pentru care starul Braziliei refuză milioanele arabilor

Pe jumătate român, așa cum îi place să spună, Eric de Oliveria (38 de ani) a dezvăluit pentru Sport pe Surse planul pe care l-ar gândi celebrul Neymar (32 de ani) pentru finalul carierei. Starul Brazilian și-a anunțat plecarea de la Al Hilal și revenirea în fotbalul mare.

După ani de zile în care a încântat în tricoul lui Santos, al Barcelonei sau al celor de la PSG, Neymar da Silva Santos Júnior a acceptat oferta arabilor și a luat drumul petrodolarilor, deschis de Cristiano Ronaldo și o pleiadă de staruri internaționale. Totuși, calculele de pe Copacabana nu s-au potrivit cu cele de sub zgârie norii din Riad.

Neymar, pe urmele lui Messi. Visează la Cupa Mondială

Platit regește, Neymar nu s-a adaptat în Arabia Saudită. E drept, o accidentare i-a dat peste cap ”mandatul” în tricoul lui Al Hilal. După doar 2 pase decisive în trei meciuri, starul brazilian s-a accidentat grav pe 17 octombrie.

În timpul meciului Uruguay – Brazilia (2-0), în preliminariile CM 2026, a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior și ruptură a meniscului la genunchiul stâng. Va reveni în sezonul viitor.

Cum atacantul își petrece timpul mai mult în Brazilia, presa locală a speculat pe seama revenirii acestuia în fotbalul sud-american. Cu atât mai mult cu cât însuși Neymar a fost auzit că va îmbrăca iar tricoul lui Santos.

Eric de Oliveira, brazilianul nostru, a dezvăluit planul jucătorului care a făcut istorie la Barcelona. Eric spune că Neymar a fost extrem de afectat de eliminarea Braziliei de la Cupa Mondială din Qatar și că visul său este să îi calce pe urme prietenului Messi.

”Neymar e în Brazilia. El e acum… cum a fost Messi când a câștigat ultima Cupă Mondială. Neymar a zis să fie undeva unde să fie el principal. El încearcă să revină pentru 2026, să fie în formă maximă.

Acum începe să gândească la varianta Santos sau o echipă mare din Brazilia. Sau Barcelona, de ce nu?! Deci vrea o echipă mare. Altundeva nu prea are unde să meargă.

Dacă el o să rămână în Arabia Saudită, nu o să realizeze ceea ce își propune”, a declarat Eric de Oliveira pentru Sport pe Surse.

Eric: ”Neymar e ultimul mohican”

Eric crede că ambiția lui Neymar este să se ridice la nivelul marilor fotbaliști brazilieni Ronaldo sau Ronaldinho. Chiar dacă nu a câștigat niciodată Balonul de Aur, Neymar ar fi considerat unul dintre legendele fotbalului ”carioca”. Iar visul cel mare este Cupa Mondială din 2026, organizată de SUA, Canada și Mexic.

”Cristiano Ronaldo e pregătit de când joacă fotbal. Neymar și-a trăit viața, e un om, nu doar a jucat fotbal. Noi am fost nevoiți să fim bărbați din adolescență, e foarte greu. Nu am avut timp de distracție și am fost nevoiți să ne transformăm în bărbați.

Oricine ar fi să aibă puterea financiară a lui Neymar și-ar dori să facă ce face și Neymar. Oricine de vârsta lui vrea să aibă orice, mașini, putere, să cumpere ce vrea.

Eu am o speranță mare să joace. E ultimul mohican. El este urmașul lui Ronaldinho, al lui Ronaldo. Chiar dacă nu a câștigat Balonul de Aur, e considerat unul dintre cei mai mari jucători din istoria Braziliei”, a mai spus Eric de Oliveira pentru Sport pe Surse.

Pe Neymar l-a afectat foarte mult înfrângerea cu Croația (din sferturile CM 2022, din Qatar – n.r.). A fost cel mai aproape să își atingă visul. Acum apar din spate Vinicius, Endrik…. el urmează exemplul lui Messi”,
Eric de Oliveira pentru Sport pe Surse.

 • Gaz Metan, Pandurii, Viitorul (actuala Farul Constanța) și Voluntari sunt echipele din România pentru care a jucat Eric.

Eric de Oliveira, cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1

Retras din fotbal în iulie 2021, Eric a devenit cel mai bun marcator din istoria Ligii 1 în februarie 2020. L-a depășit atunci pe Wesley, un alt brazilian care a făcut carieră în România, la Vaslui. Clasamentul celor mai buni marcatori străini din prima ligă a României:

 • Eric de Oliveira 66 de goluri (72 de goluri în toate competițiile pentru echipele din România)
 • Wesley 64 de goluri
 • Harlem Gnohere 58 goluri
 • Bojan Golubovic 55 goluri
 • Pantelis Kapetanos 48 goluri
 • Kehinde Fatai 45 goluri
 • Taher Bawab 42 goluri
 • Mike Temwanjera 39 goluri
 • Azdren Llullaku 37 goluri
 • Sulejman Demollari 36 goluri

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare