EXCLUSIV Petrolul – Marius Șumudică, ce mariaj! Detaliile unui contract pentru salvarea ”lupilor” și ce salariu i se prepară antrenorului

Ploieștenii sunt aproape să-l aducă, finalmente, pe banca tehnică pe antrenorul plecat recent de la Gaziantep. Petrolul – Marius Șumudică e o afacere care a renăscut brusc după primul succes al ”găzarilor” în play-out, 1-0 cu Craiova lui Mititelu

Petrolul – Marius Șumudică, afacerea lucrată pe repede înainte!

Intrată gâfâind în play-out, cu patru eșecuri consecutive la bord, Petrolul a luat o gură de aer la primul meci din minicampionatul pentru evitarea retrogradării. A adunat trei puncte cu FCU Craiova după o partidă muncitorească, avându-l pe bancă pe interimarul Florin Stângă. E fostul secund al lui Florin Pîrvu, ”principalul” ajuns între timp pe banca Voluntariului. Iar următoarea mutare e una pe care șefii ”găzarilor” o pritocesc în regim de urgență: instalarea rapidă a lui Marius Șumudică!

Pauza de campionat, momentul oportun pentru mutare

Numele lui Șumi a apărut de la bun început pe lista Petrolului. Dar tehnicianul a evitat să dea un răspuns pe loc. ”N-am stat în carieră mai mult de o lună acasă. Acum doresc să fiu alături de familie. Mi-e greu să refuz Petrolul, să îl refuz pe Marian Copilu. M-au sunat și suporterii să mă convingă să merg. E un brand, un club foarte mare. Dar în momentul de față nu mă simt pregătit și nu mi-aș dori să înțeleagă greșit refuzul meu”, spunea Șumudică în urmă cu o săptămână, după revenirea din Turcia.

”Lupii” așteaptă veștile legate de staff-ul tehnic pentru partea decisivă din play-out

Dar lăsa o portiță întredeschisă: ”Vorbeam și cu Marian Copilu, zicea că acum am probleme, dar că săptămâna viitoare voi fi gata să accept. Petrolul are un program extrem de dificil. Începe acasă cu FCU Craiova și în al doilea joc merge la Dinamo”. A trecut primul hop, victorie cu oltenii, iar pauza până la partida-cheie cu Dinamo e momentul în care conducerea clubului vrea să-l instaleze pe Șumudică.

”Salariu de circa 18.000 euro pe lună și clauză de eliberare imediată”

Informațiile vin dinspre surse apropiate galben-albaștrilor: ”Suporterii l-au asasinat efectiv cu telefoanele pentru a-l convinge să vină. Și să-l asigure de susținerea galeriei în sensul că nu vor fi probleme de a-l contesta prin prisma pedigree-ului său rapidist. Marian Copilu a discutat în repetate rânduri în ultimele zile cu Șumi, care i-a promis că va lua o decizie cât mai urgentă”.

Care ar fi condițiile contractului? Explică aceleași surse:

”Salariu lunar de 16.000 – 18.000 euro. Să stea garantat până la finalul play-out-ului. Și va exista o opțiune de prelungire pentru încă un sezon, dar cu două clauze ferme stipulate în acte. Una, evident, să salveze echipa de la retrogradare, cu un bonus generos la îndeplinirea obiectivului. A doua – clubul se va angaja că-l va elibera fără niciun fel de pretenții dacă va veni o ofertă interesantă de a pleca în străinătate”.

Pauză până joi pentru echipă

Momentan, jucătorii Petrolului au primit liber până joi dimineața, când așteaptă reînceperea antrenamentelor cu un nou tehnician. Succesul cu Craiova a mai relaxat atmosfera în vestiar, dar meciul cu Dinamo din runda următoare va fi o piatră de încercare teribilă în subsolul clasamentului.

Marian Copilu se află la frâiele Petrolului de un an de zile, iar acum gestionează aducerea lui Șumudică. Credit line: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prahovenii s-au distanțat la cinci puncte de locurile de baraj, obținând un câmp de manevră mai mare în jocul punctelor care vor trimite în liga secundă. Iar peste toate planează acum umbra lui Șumudică, antrenorul cu care ”lupii” vor să scape de emoțiile către L2.

  • 10 e locul pe care a terminat Petrolul sezonul regular, cu 35 de puncte, poziție care i-a conferit șansa ca, în play-out, să dispute cinci meciuri acasă și patru în deplasare

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare